Opleiding

Starten met muziek bij KunstenHuis

Maak kennis met de verschillende starten met muziek cursussen van het KunstenHuis.

Iedereen vanaf 1 jaar is van harte welkom bij KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist om kennis te maken met muziek. De muziekschool biedt hiervoor verschillende mogelijkheden in het programma ‘Starten met muziek’. Op veler verzoek worden deze succesvolle kennismakingscursussen nu ook op zaterdag aangeboden.

Fotograaf
Dieuwertje van Ravenswaaij

Leerlingen Bosbergschool helpen ouders recyclen

Wecycle scholenactie

Overal in Nederland liggen afgedankte elektrische apparaten, ook wel e-waste genoemd, die al lang ingeleverd hadden kunnen worden voor recycling, maar het komt er heel vaak niet van. De kinderen van De Bosbergschool uit Hollandsche Rading gaan hun (groot)ouders nu een handje helpen, om te voorkomen dat alles bewaard blijft.

Basisscholen starten met E-waste race

RMN logo

Dit jaar doen er weer tien basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten mee aan de E-waste Race. De leerlingen van de deelnemende basisscholen gaan de strijd met elkaar aan om zo veel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel E-waste genoemd) in te zamelen. Zo kunnen de grondstoffen die erin zitten zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden. 

Mega Lego Cursus bij Bibliotheek Idea

Mega Lego Cursus

Voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar die gek zijn op robots en programmeren heeft Bibliotheek Idea vanaf september een nieuwe activiteit; De Mega Lego Cursus, in samenwerking met e2 Young Engineers. In de zes lessen wordt er gewerkt met verschillende Lego systemen. Kinderen leren niet alleen met Lego programmeren en bouwen maar ook hoe je problemen oplost en creatieve ontwerpen maakt. Voor Lego masters in de dop dus!

Biltse Zomerschool laat kinderen spelen met taal

Biltse Zomerschool

In de Bibliotheek in Het Lichtruim zijn kinderen de hele week bezig geweest in de Biltse Zomerschool. Dit project is ontwikkeld door Bibliotheek Idea Bilthoven voor kinderen die niet op vakantie gaan. De deelnemende kinderen zijn afkomstig van vier basisscholen in gemeente de Bilt.  

Nederlandse taalcursus online succesvol voortgezet

Schrift

Tijdens de lockdown heeft taalaanbieder NLeducatie zijn locatie aan de Laan van Vollenhove in Zeist uitgebreid met een extra, ruim lokaal. Er is ruimte voor 15 cursisten die op veilige afstand les kunnen volgen wanneer de maatregelen voor onderwijs worden versoepeld. NLeducatie biedt sinds drie jaar Nederlandse les aan inwoners uit de gemeente Zeist en omliggende gemeenten. Cursisten krijgen een jaar lang, twee keer per week, les van een professionele docent.

Fotograaf
Pixabay

Okke en Sam (14) in campagne Mensen Maken Nederland 

Sam en Okke

Zomervakantie! Zes heerlijke weken helemaal niks doen. Alhoewel? Niks? Dat is wellicht toch wel een beetje saai. Dus dachten de veertienjarige Sam en Okke: laten we gewoon even helpen bij de kindervakantieweek in Bilthoven. Het verhaal van Okke en Sam is één van de 100 verhalen die dit jaar gedeeld worden met de campagne Mensen Maken Nederland, vanwege het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet.

Al Amana haalt recordbedrag op voor het schoolplein

Schoolpleinactie Al Amana

De leerlingen van basisschool Al Amana Zeist hebben een recordbedrag van maar liefst 15.000 euro opgehaald, tijdens de schoolpleinactie. Al Amana heeft een gerenoveerd schoolgebouw waarbij een nieuw schoolplein hard nodig is. Het eindresultaat van de schoolpleinactie is buitengewoon. 

Fotograaf
Ilhame Arab