Opleiding

Mentale gezondheid van jongeren onder druk

Mentale gezondheid jongeren

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk en dit is wordt door de coronacrisis steeds meer zichtbaar. GGD regio Utrecht (GGDrU) geeft uitvoering aan een landelijk gedragen initiatief om lesmateriaal te ontwikkelen dat bijdraagt aan het versterken van de mentale gezondheid. 

Auteur
GGD Regio Utrecht
Fotograaf
Pixabay

Studeren met een snufje cultuur in Slot Zeist

Orangerie Slot Zeist

Stichting Liox faciliteert gratis rustige en inspirerende studieplekken in samenwerking met Slot Zeist. We willen studenten in deze coronatijd graag een mooie en veilige plek bieden voor hun studiewerkzaamheden. Op maandag 19 april, 26 april en maandag 10 mei is er de mogelijkheid voor studenten om (uiteraard coronaproof) te studeren in Slot Zeist. Op deze drie maandagen zijn er twee sessies per dag waarin per sessie plek is voor 30 studenten.

Auteur
Stichting Liox

Al 100 coassistenten in coronatijd aan het werk bij GGD

Coassisten GGD Regio Utrecht

Veel studenten hebben in deze tijd moeite om stageplekken te vinden. En ondanks dat er veel mensen in de zorg nodig zijn, geldt dit ook voor geneeskunde studenten. Juist in deze tijd hebben GGD regio Utrecht (GGDrU) en het UMC Utrecht de handen ineen geslagen om plek te bieden aan jonge mensen in opleiding, met resultaat; deze week startte de honderdste coassistent in coronatijd bij GGD regio Utrecht.

Auteur
GGD regio Utrecht

Feline van der Velden wint Regionale Voorleeswedstrijd!

Winnaar Regionale Voorleeswedstrijd Feline van der Velden en Kinderburgemeester Sebastiaan van Dijk

Feline van der Velden van de Montessorischool Bilthoven heeft op woensdag 17 maart de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Theaterzaal in Zeist. Feline zal de regio vertegenwoordigen in de Provinciale finale op dinsdag 20 april. En wellicht wordt Feline wel De Nationale Voorleeskampioen 2021! 

Auteur
Bibliotheek Idea

Tijdelijk schoolgebouw in Vollenhove

Tijdelijk schoolgebouw

De komende jaren gaat de gemeente Zeist een aantal van scholen in Zeist moderniseren en verduurzamen. De leerlingen van die scholen moeten dan tijdelijk ergens anders worden ondergebracht, zodat de aanpassingen aan hun schoolgebouwen zo goed en veilig mogelijk kunnen worden uitgevoerd. 

Auteur
Gemeente Zeist
Fotograaf
Pixabay

D66 Zeist wil gelijke kansen voor kinderen

D66-raadslid Sietske Bunge

D66 Zeist verzoekt het college, middels een motie in de Raad op 23 maart, actie te nemen, om kinderen gelijke kansen te geven bij inschrijving en toelating op basisscholen. Uit een enquête die de partij heeft uitgezet onder inwoners van Zeist blijkt dat dit nu niet altijd het geval is. 

Auteur
D66 Zeist

D66 Zeist: Gelijke kansen bij inschrijving basisscholen

D66 Zeist logo

D66 Zeist verzoekt het college, middels een motie in de Raad op 23 maart, actie te nemen, om kinderen gelijke kansen te geven bij inschrijving en toelating op basisscholen. Uit een enquête die de partij heeft uitgezet onder inwoners van Zeist blijkt dat dit nu niet altijd het geval is.

Auteur
D66 Zeist

Scholieren maken toetsen tussen de treinen

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum opent de deuren voor scholieren van het St. Bonifatiuscollege. Deze keer komen de leerlingen niet voor een ontspannen schoolreisje, zij kunnen volgende week in het museum terecht voor hun toetsweek. Het Spoorwegmuseum stelt zijn zakelijke ruimtes hiervoor beschikbaar. 

Auteur
Spoorwegmuseum

Leerlingen Theresia volgen les in verkeersveiligheid

Leerlingen van groep 7a en 7b van BS Theresia in Bilthoven krijgen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.

Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van grote voertuigen in het verkeer verzorgen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een speciaal lesprogramma ‘Veilig op Weg’ voor leerlingen van de basisschool. 

Auteur
Veilig op Weg