Opleiding

Kohnstammplein in Zeist krijgt tijdelijk schoolgebouw

Gemeente Zeist

Een groot aantal scholen in Zeist wordt gemoderniseerd en verduurzaamd. Dit past bij de ambitie van Zeist om al haar gebouwen te verduurzamen. Het tijdelijke gebouw aan het Kohnstammplein biedt onderdak aan drie verschillende scholen na elkaar. Op het moment dat een deel van de scholen wordt verbouwd, krijgen leerlingen daar tijdelijk les.

Auteur
Gemeente Zeist

Stichting Leerkansen: Meedoen is meetellen!

Stichting Leerkansen Zeist logo

Stichting Leerkansen Zeist (SLZ) biedt financiële hulp aan schoolgaande kinderen uit gezinnen, die rond moeten komen van een minimum inkomen, onder het motto ‘Nu meedoen, is straks meetellen’. 

Auteur
Stichting Leerkansen Zeist

Project Launch Your Future, speciaal voor jongeren

Oud deelnemer Pieter Paul

Begin oktober start in De Bilt het project Launch You Future, bedoeld voor jongeren van 16 tot 30 jaar, die geen opleiding volgen en die het lastig vinden om leuk passend werk te vinden. Kortom, die een extra zetje kunnen gebruiken. Het project is een initiatief van het KunstenHuis i.s.m. Vrijwilligerscentrale Zeist en culturele instellingen in de regio.

Auteur
KunstenHuis
Fotograaf
Launch Your Future

Toeten en Blazen op basisschool De Pirapoleon

Toeten en Blazen

KunstenHuis De Bilt – Zeist en Fanfare Erica in Austerlitz slaan de handen in één om leerlingen van basisschool De Pirapoleon muziekles te geven. Onder leiding van muziekdocenten Henk, Dick en Andries spelen de leerlingen van De Pirapoleon  iedere vrijdagmiddag op trompetten, bugels en trombones.

Auteur
KunstenHuis

RMN maakt leerlingen afvalbewust door E-waste race

basisschool wegwijzer zeist

Basisscholen worden steeds meer ingezet om het proces van afval scheiden beter te laten verlopen. Reiningingsbedrijf Midden-Nederland, verantwoordelijk voor het afval ophalen in Zeist, Bunnik, Baarn, IJsselstein, Nieuwegein en Soest, geeft actief voorlichting op scholen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
RMN

Leren in de buitenlucht voor een dag

Nationale Buitenlesdag

Op dinsdag 22 september krijgen veel kinderen buiten les. Niet alleen de natuurles vindt buiten plaats, ook voor de reken- en taalles gaan de kinderen naar buiten. Het is die dag namelijk landelijke Buitenlesdag. 

Auteur
Omgevingsdienst Regio Utrecht
Fotograaf
Omgevingsdienst Regio Utrecht

Leerlingen Kameleon bedanken Remia

Onlangs hebben de leerlingen van de Kameleon in Den Dolder de Remia bedankt voor de rondleiding in het vorig schooljaar. 180 leerlingen en heel veel begeleiders bezochten toen de sauzenfabriek. De leerlingen van groep 7/8 vertelden nog eens waarom het zo interessant was de fabriek van binnen te mogen zien: al die verschillende sauzen, zoveel buizen, de hygiëneregels en de frietjes na afloop. Er waren ook vragen aan directeur De Rooij.

Auteur
Historische Vereniging Den Dolder
Fotograaf
Historische Vereniging Den Dolder