Ondernemen

Wethouder Fluitman ontvangt eerste Slot Bier van 2022

Slotbier

Onlangs ontving wethouder Fluitman het eerste Slot Bier Blond van 2022. Met de eeuwenoude biertraditie van Zeist in gedachten werd in 2017 door de Stichting Slot Bier op Seyst weer Zeister bier geïntroduceerd. De Stichting is een initiatief van leden van de Rotaryclub Op Seyst. In de corona periode lag de productie stil om afgelopen najaar weer door een nieuw Stichtingsbestuur te laten opstarten.

Fotograaf
Mel Boas

Rotaryveiling brengt € 7.250 op voor Oekraïense vluchtelingen

Benefietveiling Rotary

Onlangs organiseerde Rotary Zeist een veiling waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Oekraïense vluchtelingen in Zeist. Vele sponsors uit de Zeister middenstand brachten dinerbonnen, wijnpakketten, autoritten en dergelijke in. Ook anderen stelden hun fiets, vaas of kunst geheel belangloos ter beschikking van de veiling. 

Fotograaf
Mel Boas

Culturele vleugel Slot Zeist officieel overgedragen

Wethouder Marcel Fluitman, cultureel coordinator Aletta Geerts van Slot Zeist, directeur Erik van Dijk van Slot Zeist Horeca B.V. en kunstenares Margriet Smulders.

Op Slot Zeist werden onlangs niet één, maar twee feestjes gevierd: door kunstenares Margriet Smulders ter ere van haar tentoonstelling 'Fruits de Rococo', en door wethouder Marcel Fluitman ter gelegenheid van de officiële overdracht van de exploitatie van de Culturele Vleugel van het slot.

Fotograaf
Mel Boas

Jayda CC is nieuwe partner van Samen voor De Bilt

Monique Verloop & Michel van Elck van Jayda CC gaan samenwerken met Judith Boezewinkel en Jacqueline Franssens van Samen voor De Bilt

Jayda CC is een jonge zorgorganisatie, actief in De Bilt en omstreken. Onlangs sloot de organisatie een partnerschap met Samen voor De Bilt. Dit biedt hen gelegenheid meer waardevolle ontmoetingen te hebben met bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio. 

Fotograaf
Floris Bosman

“Maak de Weeshuislaan nou eens af!”

Weeshuislaan

Terwijl de rest van het centrum mooi is opgeknapt ligt de Weeshuislaan er slecht bij. Bewoners en ondernemers willen dat de Weeshuislaan snel wordt afgemaakt zodat het veiliger en mooier wordt. CDA Zeist is het helemaal met ze eens en dat het veel te lang duurt.  

Fotograaf
Mel Boas

Coronatoegangsbewijs contactfunctionaris beschikbaar

Gemeente De Bilt

Sinds kort zijn er weer versoepelingen doorgevoerd waardoor, met uitzondering van enkele sectoren, veel locaties weer onder voorwaarden geopend zijn. Controle op het Corona Toegangsbewijs (CTB) blijft wel noodzakelijk. Om die reden is binnen de gemeente een contactfunctionaris CTB beschikbaar om ondernemers te ondersteunen om controles op het CTB uit te voeren. Op deze manier dragen we eraan bij om besmettingen met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Valentijns gedichten, liefdesportretten, Sjaak Kroes schrijft ze op maat

Wie aan Valentijnsdag denkt, denkt aan rode rozen, hartjes, kaarslicht en poëzie, kortom: aan romantiek. Valentijnsdag is de dag van de liefde. Een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht, cadeaus, gedichten en bloemen geven en anonieme minnaars kaarten en gedichten sturen naar hun ‘stille liefdes’. Sommigen schudden een romantisch gedicht zo uit hun mouw, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Daarom komt dichter Sjaak Kroes zaterdag 12 februari naar winkelcentrum De Kwinkelier en schrijft hij de mooiste gedichten voor iedere cupido die daar om vraagt.