Utrecht

‘s Heeren Loo hijst vlag op coming-out dag

Ervaringsdeskundige Judith (rechts) en Ageeth Ouwehand hijsen de regenboogvlag.

‘s Heeren Loo, de grootste zorgorganisatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking hijstte onlangs, op coming-out dag, de Progress-vlag. Daarmee vraagt ook ‘s Heeren Loo aandacht voor lhbtiq+. Op het hoofdkantoor in Amersfoort, en op tal van locaties elders in het land, wordt de vernieuwde regenboogvlag gehesen. 

Fotograaf
's Heeren Loo

Medewerkers Charim fietsen tegen eenzaamheid

De twee koplopers van de wielrennersgroep van de Charim Ride vlak voor ze aankomen bij de finish op de Wiltonstraat.

Onlangs organiseerden medewerkers van Zorggroep Charim een fietstocht in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. De 70 km lange fietstocht kreeg de titel ‘Charim Ride’ mee en voerde langs alle locaties van Zorggroep Charim in Veenendaal, Rhenen, Zeist, Amerongen, Woudenberg en Renswoude. Er was zowel een recreatieve groep fietsers als een wielrennersgroep. 

Fotograaf
Bert DIkken

Druktemonitor provincie Utrecht vernieuwd

Provincie Utrecht

Een dagje erop uit en de ruimte opzoeken? In alle rust een herfstwandeling maken of lekker een terrasje pakken in de zon? Op de Druktemonitor Utrecht kun je online in één oogopslag zien waar het druk of rustig is in de provincie Utrecht en welke andere opties er zijn.

Brandpreventieweken: Rookmelders redden levens

Brandpreventieweken

In heel Nederland vinden in oktober de Nationale Brandpreventieweken plaats. Ieder jaar wordt er dan extra aandacht aan brandveiligheid besteed om slachtoffers van woningbrand te voorkomen. Dit jaar staat net als vorig jaar in het teken van ‘Rookmelders redden levens!’.

Last Man Standing bij het regenboogfietspad in Utrecht

Elias van Mourik

Het event Last Man Standing van MIND komt dit jaar onder meer naar het regenboogfietspad op het Utrecht Science Park. Bij dit evenement staan deelnemers – tegelijk met honderden anderen – drie uur lang (van 12.00 tot 15.00 uur) op een verhoging op diverse locaties in Nederland. Hiermee vragen zij aandacht voor het belang van mentale gezondheid én halen zij geld op om jongeren die het psychisch moeilijk hebben te ondersteunen.

Twee derde jongeren ervaart gezondheid als (zeer) goed

GGD Regio Utrecht logo

Uit gezondheidsonderzoek van GGD regio Utrecht uit 2021 onder 4.401 jongvolwassenen uit de provincie Utrecht blijkt dat de helft van hen gezondheidsklachten of -problemen heeft, zoals concentratie- en slaapproblemen. Ruim een kwart heeft matige tot ernstige psychische klachten. Desondanks ervaart twee derde van de jongvolwassenen hun gezondheid als (zeer) goed ten tijde van de coronapandemie.

Maarten Schurink voorzitter Raad van Toezicht TivoliVredenburg  

Maarten Schurink

Op 1 januari 2022 treedt Maarten Schurink in de rol van voorzitter toe tot de Raad van Toezicht van TivoliVredenburg. Hij volgt Lennart van der Meulen op, die na acht jaar afscheid neemt. Schurink (1975) is Secretaris-Generaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is goed bekend met TivoliVredenburg vanuit zijn tijd als gemeentesecretaris van Utrecht. Schurink is bestuurskundige en politicoloog en woont met zijn gezin in De Bilt.

Maarten van Rossem terug bij RTV Utrecht

RTV Utrecht

Vanaf zondag 3 oktober zendt RTV Utrecht na jaren weer een nieuw seizoen Van Rossem Vertelt uit. In de zesdelige serie reist Maarten opnieuw door onze provincie en bekijkt de altijd nieuwsgierige presentator historische onderwerpen op zijn eigen manier. Zo neemt hij de kijkers mee in zijn fascinatie voor watertorens en duikt hij in de levens van kerkenarchitect Alfred Tepe en natuuronderzoeker Joan Gideon Loten. 

Bilthoven Noord beste buurt van Utrecht

Percentage respondenten dat wekelijks of dagelijks contact heeft met buren, uitgesplitst naar beoordeling van buurt

Inwoners van de gemeente Bunnik (provincie Utrecht) zijn van alle Nederlanders het meest tevreden over hun gemeente, ze beoordelen het met een rapportcijfer van 8,3. Dit blijkt uit onderzoek* van Nextdoor, het netwerk voor buren, dat in samenwerking met wetenschappers van de Vrije Universiteit van Amsterdam is uitgevoerd onder bijna 30.000 respondenten.