Utrecht

NMM uitgeroepen tot hét Kidsproofmuseum van Utrecht

NMN Kidsproof museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Utrecht noemen. De titel is gebaseerd op grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Het NMM kreeg maar liefst een eindcijfer van 8.8.

Auteur
Nationaal Militair Museum
Fotograaf
Anne Reitsma

Kom in actie als je kindermishandeling vermoedt

Week tegen kindermishandeling

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel. Uit onderzoek1 blijkt dat naar schatting 90.000 tot 127.000 kinderen van 0 tot en met 17 jaar jaarlijks slachtoffer zijn van kindermishandeling. 

Auteur
Campagne tegen huiselijk geweld
Fotograaf
Pixabay

Escaperoom over duurzame energie voor basisschoolkinderen

Escaperoom windenergie

Windturbines en zonnepanelen worden een belangrijk onderdeel van onze duurzame energievoorziening. Maar wat doen ze precies? En hoe werkt het? Als antwoord op deze, en nog veel meer vragen, is een escape room ontwikkeld voor kinderen in de bovenbouw. Daarin worden ze spelenderwijs meegenomen in wat duurzame schone energie is en hoe het werkt. In enkele weken is de escape room al door bijna 350 klassen door heel Nederland gedownload. 

Auteur
Wind op Zee

30 jaar RTV Utrecht te zien bij Utrechts Archief

RTV Utrecht

Uren en uren aan bandmateriaal van RTV Utrecht van 1989 tot 2002 wordt gedigitaliseerd door Het Utrechts Archief. Beide organisaties ondertekende onlangs een overeenkomst, zodat het materiaal bekeken kan worden in de studiezaal van het archief in Utrecht.

Auteur
RTV Utrecht

Ook logeren in het bos? Ontdek Theehuis Heidestein

Theehuis Heidestein

Utrechts Landschap start eind november met de verhuur van Theehuis Heidestein als 4-persoons vakantiewoning. De verhuur van de sprookjesachtig gelegen woning verloopt via de site buitenlevenvakanties.nl.

Theehuis Heidestein ligt op het gelijknamige landgoed tussen Zeist en Driebergen. Samen met Bornia en Noordhout vormt het een natuurgebied van 637 hectare waar het heerlijk wandelen is door bossen, heidevelden en zandverstuivingen.

Auteur
Utrechts Landschap
Fotograaf
Renk Ruiter

Geen intochten dit jaar maar Sint komt wel naar RTV Utrecht!

RTV Utrecht

Van zondag 8 november tot en met zondag 15 november staat RTV Utrecht in het teken van Sinterklaas!

Omdat dit jaar alles een beetje anders gaat en er geen grote intochten georganiseerd kunnen worden zendt RTV Utrecht vanaf aankomende zondag diverse sinterklaasprogramma’s uit. Zo komt de Sint toch op een feestelijke manier aan in onze provincie. Kruip lekker voor de buis met warme chocolademelk en pepernoten en geniet van de spannende verhalen van de Goedheiligman.

Auteur
RTV Utrecht