Gezondheid

MENS De Bilt: Wandelmaatjes gevraagd!

Wandelmaatjes

In de gemeente De Bilt kun je prachtig wandelen. Veel mensen weten dat en hebben daar de afgelopen periode goed gebruik van gemaakt. Mensen die altijd al wandelden, maar ook velen die het wandelen pas hebben ontdekt en het fijn zijn gaan vinden! Sommige gaan voor een frisse neus en wat beweging een klein blokje om, anderen gaan voor een wat stevigere wandeling.

Auteur
MENS De Bilt
Fotograaf
Pixabay

Kinderen Julianaschool bezoeken Huize Het Oosten

Kinderen Julianaschool bezoeken Huize het Oosten

Het was een zonovergoten dag en de oranje kleding maakte het nog feestelijker: Het bezoek van kinderen van de Julianaschool aan bewoners van Huize Het Oosten. Onlangs gingen de kinderen bij hen langs en deden raamspelletjes met de bewoners. Ze maakten mooie tekeningen en zongen met elkaar. Het bezoek viel in zeer goede aarde.

Auteur
Samen voor De Bilt

Minister De Jonge in Zeist voor 75+ huisbezoekproject

Hugo de Jonge in Binnenbos

Demissionair minister Hugo de Jonge was op woensdag 21 april op werkbezoek in Zeist om zich te laten informeren over het 75+ huisbezoekproject. In dit project gaan vrijwilligers bij ouderen op bezoek om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen, iets wat juist in deze bijzondere tijd van belang is.

Auteur
Gemeente Zeist

Zomerprogramma MENS De Bilt 2021 – doe je mee?

Mens De Bilt Logo

De temperaturen beginnen op te lopen en bij MENS De Bilt zijn inmiddels alweer de eerste voorbereidingen gestart voor het Zomerprogramma. Net als vorig jaar zullen we de op dat moment geldende coronamaatregelen zorgvuldig in acht nemen.

Auteur
MENS De Bilt

Het verhaal van vrijwilligers Fiene, Lieke en Sara

Fiene, Lieke en Sara

Vrijwilligers werk is er in verschillende soorten en maten. Elke maand laat de Vrijwilligerscentrale een interview lezen met een vrijwilliger uit gemeente De Bilt. Dat vrijwilligerswerk niet alleen voor ouderen is om te doen èn het ook kortdurend kan zijn laten Fiene, Lieke en Sara zien. 

Auteur
MENS De Bilt

Biga Groep biedt perspectief en extra banen

Yvonne Pot, manager re-integratie Biga Groep

Voor 2021 biedt Biga Groep betaald werk aan 45 extra mensen met een indicatie. Mensen die door corona aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Werkzoekenden die wonen in Zeist, De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede of Utrechtse Heuvelrug. Biga Groep biedt hen een tijdelijk contract om te kunnen blijven werken. Na maximaal twee jaar stromen deze mensen door naar een andere baan.

Auteur
Biga Groep