Gezondheid

Gezondheidsonderzoek regio Utrecht van start

GGD Regio Utrecht logo

GGD regio Utrecht (GGDrU) startte onlangs een gezondheidsonderzoek onder inwoners in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Dit onderzoek bestaat uit een vragenlijst over de gezondheid van inwoners in de regio. Het onderzoek wordt elke vier jaar uitgevoerd. Eind september ontvangen 108.000 willekeurig gekozen inwoners uit 26 Utrechtse gemeenten een brief met daarin de uitnodiging om een (digitale) vragenlijst in te vullen.

Auteur
GGD Regio Utrecht

60-plussers werken zich in het zweet en verhogen weerstand!

Zilver Fitness

Je hebt vast weleens gehoord van bootcamps of CrossFit. Bij deze sporten denk je misschien aan twintigers die na hun werk in de sportschool staan om aan hun spieren en souplesse te werken. Maar er is meer! In Zeist is het sinds drie jaar mogelijk om bij een van de veertien locaties van ZilverFitness te trainen: een sportschool speciaal voor 60 plussers. Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden en alles wordt na de les netjes schoongemaakt.

Auteur
Redactie

De mooiste herfstbossen op een rijtje

Utrechts Landschap beheert prachtige bossen op de heuvelrug.

De bossen beginnen te verkleuren, bladeren vallen en paddenstoelen schieten de grond uit. Het is herfst! Veel mensen trekken er in deze tijd van het jaar op uit voor een boswandeling. Utrechts Landschap heeft de mooiste plekjes daarvoor op een rij gezet. 

Auteur
Utrechts Landschap
Fotograaf
Renk Ruiter

Taart Heel Holland Bakt-finaliste voor Ronald McDonald Huis

Esther van Grol

Het Ronald McDonald Huis Utrecht bestond onlangs 30 jaar. Heel Holland Bakt-finaliste Esther van Grol sneed, onder grote belangstelling van genodigden, een taart aan voor de ouders in het Huis. De stichting Ronald McDonald heeft locaties vlakbij ziekenhuizen, waarin ouders, broers en zussen van zieke kinderen tijdelijk kunnen wonen.
 

Auteur
Redactie

Ken je borsten: bekijken belangrijker dan voelen

borstkanker

Tijdens deze oktober Borstkankermaand beleeft Nederland een tweede Coronagolf. De druk op de zorgcapaciteit loopt flink op. De boodschap van het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) in Bilthoven is: ken je borsten en wacht niet met een klacht. Dit geldt voor vrouwen én mannen. 

Auteur
Redactie

Jubileum voor leidster Jacqueline bij Fit en Fut

Fit en Fut

De maandagmorgen sportgroep voor ouderen, Fit en Fut, had onlangs een feestje omdat hun leidster, Jacqueline Minnee, 20 jaar voor de groep stond. Na een uurtje sporten met loop,- evenwicht,- en kracht oefeningen, sloten we dit keer de les af met  paaltjesvoetbal. Daarna werd er koffie gedronken met wat lekkers er bij. Ondanks dat we rekening moesten houden met de 1,5 meter afstand, mocht dat de pret niet drukken.

Auteur
Fit en Fut

Fietsambities Zeist in hogere versnelling

Wethouder Wouter Catsburg op het fietspad langs de Oude Arnhemseweg.

De gemeente Zeist krijgt geld van de provincie om fietsroutes te verbeteren. De komende jaren investeert de provincie Utrecht 47 miljoen euro in bijdragen aan gemeenten voor regionale fietsroutes en snelfietsroutes. Een deel daarvan is verbeteringen in onder andere Zeist.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Gemeente Zeist