Culinair

Wethouder Fluitman ontvangt eerste Slot Bier van 2022

Slotbier

Onlangs ontving wethouder Fluitman het eerste Slot Bier Blond van 2022. Met de eeuwenoude biertraditie van Zeist in gedachten werd in 2017 door de Stichting Slot Bier op Seyst weer Zeister bier geïntroduceerd. De Stichting is een initiatief van leden van de Rotaryclub Op Seyst. In de corona periode lag de productie stil om afgelopen najaar weer door een nieuw Stichtingsbestuur te laten opstarten.

Fotograaf
Mel Boas

Geslaagde brunch bij WVT voor Zonnebloem

Brunch WVT

Onlangs maart was er een erg geslaagde brunch voor zo’n 40 deelnemers van de Zonnebloem uit De Bilt en Bilthoven. Het was een gezellig weerzien van gasten en vrijwilligers, die na zo’n lange periode weer blij waren elkaar te zien en vooral te spreken. 

Hartverwarmende lokale maaltijdactie krijgt vervolg

Maaltijdactie Bartiméus Fonds

Helaas hebben we nog steeds te maken met coronamaatregelen. Dit is voor ons allemaal lastig, maar voor de bewoners van Bartiméus, hun familie en de zorgmedewerkers is het éxtra moeilijk. Daarom wil het Bartiméus Fonds heel graag de succesvolle maaltijdactie van vorig jaar herhalen. Als hart onder de riem voor bewoners, zorgmedewerkers én lokale horecaondernemers.

Samen eten met vluchtelingen uit noodopvang

Samen eten met vluchtelingen uit noodopvang

In het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg in Utrecht worden het komende half jaar zo’n 350 vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat. Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen.

Fotograaf
Stichting Eet Mee

CDA doneert 150 kerststollen aan Voedselbank De Bilt

CDA logo

Onlangs leverde lijstrekker voor het CDA De Bilt-Maartensdijk Werner de Groot 150 kerststollen af bij de Voedselbank in de Bilt. De kerststollen voor deze gelegenheid speciaal in opdracht van het CDA door Bakkerij Bos te Maartensdijk gebakken, werden dankbaar in ontvangst genomen door Roelof de Boer, een vrijwilliger die al jaren actief is binnen de Voedselbank De Bilt. 

Sinterklaas actie voor de kinderen van de Voedselbank

Sinterklaasactie Voedselbank

Stichting Oppepepper4 all vervult in heel Nederland ultieme wensen voor
chronisch zieke mensen, ongeacht de leeftijd. Het hoofdkantoor van deze Stichting is in Zeist gevestigd. De organisatie, uitvoering en begeleiding van een wens-dag wordt verzorgd door vrijwilligers, die zich op enthousiaste en kundige wijze belangeloos inzetten. Op 1 december bestaat de Stichting 15 jaar. Dit wordt op die dag ook gevierd.

EET met je Hart campagne 2021 van start

EET met je Hart campagne

Op 1 november openden Bell’s, Blink, Bakkerij Brandsma, het Broodlokaal, Bistro Jan, Brasserie Bon Vivant, de Colonel, CostaRozzi, kipspecialist Jan Broer, het Jagershuys, de Jonckheer, de Koffietafel, Kasteel Kerckebosch, Twist of Flavours “TOF”, Lokaal Victoria, Monterosso en Snackcenter Francois hun deuren voor de EET met je Hart campagne 2021. 

Fotograaf
Mel Boas