Culinair

Biltse Streekmarkt op een nieuwe locatie 

De Biltse Streekmarkt mag weer. Vrijdag 15 oktober zal de markt plaatsvinden bij kinderboerderij De Schaapskooi aan de Melkweg in Bilthoven (achter Het Lichtruim). Een nieuwe locatie.

Op de Biltse Streekmarkt staat lokaal geproduceerd voedsel centraal, maar is ook plek voor duurzame non-food producten met een transparant en goed verhaal. Met 20 ondernemers is de markt deze keer extra goed bezet.

De Wittenberg viert haar 50-jarig bestaan

Logo De Wittenberg

Op 13 april 2022 is het 50 jaar geleden dat stichting De Wittenberg werd opgericht. Die feestelijke gebeurtenis viert de Wittenberg het gehele jaar in een speciaal jubileumjaar. Het hoogtepunt van dit jaar wordt zaterdag 14 mei 2022, een dag vol activiteiten, sprekers en rondleidingen door en om de Wittenberg. ‘We vieren het verleden, maar richten ons op de toekomst’, zo vat Frans Hoogendijk, directeur van de Wittenberg, de insteek van dit jubileumjaar samen.

Markt Samen Leuke Dingen Doen in Servicecentrum De Bilt

Wilma van Poelgeest

Op zaterdag 28 augustus 13.30/15.00 uur is er sinds lange tijd weer een Markt Samen Leuke Dingen Doen in Servicecentrum De Bilt, Molenkamp 60. Als u samen met iemand anders iets leuks wilt doen, kunt u tijdens deze markt elkaar ontmoeten en wellicht ook gelijk iets samen afspreken.

Fotograaf
Wilma van Poelgeest

Gemeente Zeist legt FoodTruckers contractueel vast

Foodtrucks

Sinds 2017 zijn er diverse FoodTrucks in het Walkartpark aan de Slotlaan in Zeist te vinden. Een collectief van FoodTruckers die elkaar op een culinaire manier heel goed aanvullen. Misschien bent u er wel eens geweest en anders is het meer dan de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. En van al het lekkers te genieten.

Pannenkoeken voor klanten BoodschappenPlusBus

Pannenkoekenactie BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus start deze maand weer met rijden. En dat is onlangs gevierd met pannenkoeken, thuisbezorgd! Elk jaar in oktober op de Nationale Dag van de Ouderen bakken vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus van MENS de Bilt pannenkoeken voor ouderen uit de gemeente. Vorig jaar kon dat niet doorgaan i.v.m. de toen geldende coronamaatregelen. Nu mag de bus weer starten met het rijden van boodschappenritten en dat moest gevierd worden! Even iets gezelligs, daar waren we aan toe.

Aanleg oefengolfbaan Groenekan deze zomer van start

Golfbaan Groenekan

Het recreatieschap Stichtse Groenlanden (SGL), hoofdpachter van het recreatiegebied Ruigenhoek in Groenekan (gemeente De Bilt), heeft overeenstemming bereikt met de Ontwikkelingsmaatschappij Golf Centrum Utrecht B.V. (GCU) over de voorwaarden van ondererfpacht. 

Fotograaf
Pixabay

Serviceclub Quota Zeist: hart voor de zaak

Bloemenactie Serviceclub Quota Zeist e.o.

Serviceclub Quota Zeist e.o. gaat door. Na de 2e bloemenactie samen met Jan Star Bloemen In Den Dolder en Bloemetje Nils Nees in Zeist voor Moederdag, houden nu de Quota leden in de 2e helft van de maand mei en in de maand juni aan huis kleinschalige dineracties, waarbij extra aandacht aan het vrouwenhart wordt besteed. 

Sinds 2019 ondersteunt Serviceclub Quota Zeist e.o. via haar fundraising-activiteiten de Stichting Hart voor Vrouwen

Een onvergetelijke Moederdag en een steuntje voor Abrona 

Al vele jaren worden door de leden van de Venrayse Lionsclub in verschillende steden in ons land verse Limburgse asperges verkocht op de zaterdag voor Moederdag. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan het Daan Theeuwes Fonds. Een revalidatiecentrum in Woerden voor jongeren met zeer ernstig niet-aangeboren hersenletsel.