Zeist

Karter Christiaan de Kleijn laat zien topregenrijder te zijn

Christiaan de Kleijn

De uiteindelijke uitslagen in de finale gaven helaas een niet helemaal representatief beeld van zijn snelheid. Maar gezien de omstandigheden en het niveau was karter Christiaan de Kleijn niet ontevreden met zijn optreden tijdens de derde ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy. Op het circuit van Mülsen in Duitsland eindigde de zestienjarige coureur uit Bosch en Duin op de respectievelijk negentiende en elfde plaats. 

Julianne Meijers voorzitter raad van bestuur Bartiméus

Voorzitter Bartimeus Julianne Meijers

Julianne Meijers start op 1 november 2021 als voorzitter van de raad van bestuur van Bartiméus. Samen met Jan Naaktgeboren vormt zij dan de raad van bestuur.

Na een carrière in de gezondheidszorg bij Siza en UMC Utrecht heeft zij gekozen voor de overstap naar Bartiméus. Met haar ervaring binnen de academische wereld zal zij onder andere een bijdrage gaan leveren aan het verder ontwikkelen van Bartiméus als expertise-organisatie.

Auteur
Bartiméus

Eerste 135 woningen L-flat vernieuwd

Oplevering L Flat

In februari startte aannemer Coen Hagedoorn Bouwgroep met het groot onderhoud en de renovatie van de woningen in de L-flat. De 728 sociale huurwoningen van Woongoed Zeist krijgen een complete make-over. De eerste 135 woningen zijn nu klaar. En dat vieren we samen, mét een ijsje voor alle betrokkenen. Een renovatie zorgt natuurlijk voor overlast, maar bewoners zijn blij met het resultaat. 

Auteur
Woongoed Zeist

Interessante rondleiding oude begraafplaats Zeist

Oude Algemene Begraafplaats Zeist

Op zaterdag 31 juli is het historisch poortgebouw van de oude begraafplaats aan de Bergweg geopend voor publiek van 12 tot 16 uur. Twee deskundige gidsen zullen om 13 uur een (gratis) rondleiding verzorgen. Aanmelden is niet nodig. Tijdens deze rondleiding zal de grafkelder worden bezocht van Ralph Dundas Baron Tindal. 

Auteur
Stichting oude begraafplaats Zeist

Werving nieuwe raadsleden al begonnen

Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

De zoektocht naar nieuwe raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is al begonnen. De PvdA in Zeist plaatste vlak na de jaarwisseling een advertentie in een lokale krant.

Auteur
Redactie

Verdachten aangehouden mishandeling Vollenhove

Politie embleem

De politie heeft op woensdag 27 januari twee verdachten aangehouden die vermoedelijk betrokken zijn bij een openlijke geweldpleging. Het geweld werd gepleegd tijdens de jaarwisseling in de omgeving van de Laan van Vollenhove.

Auteur
Redactie

Politie zoekt getuigen afsteken zwaar vuurwerk

Politie embleem

De politie zoekt mensen die meer weten over het afsteken van zwaar vuurwerk in de wijken Zeist-Noord, Zeist-West en Kerckebosch. Willekeurige omstanders en hulpdiensten werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Bovendien werd er brand gesticht en vernielingen aangericht. De politie zoekt getuigen en beeldmateriaal.

Auteur
Redactie

Zeisternaar overleeft schietpartij luchtbuks

Politie embleem

De politie hield zondagavond 3 januari twee personen aan in een woning aan de Dunantsingel in Gouda. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het schieten op een 22-jarige Zeisternaar eerder die avond op de Dunantsingel. Het slachtoffer raakte hierbij niet gewond.

Auteur
Redactie

Natalie ontvangt Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Nathalie van Eijndhthoven

Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta onlangs ontving Natalie van Eijndthoven van Monuta in Zeist het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd uitgereikt in Crematorium Heidehof in Ugchelen. Dit jaar namen 28 Monuta uitvaartverzorgers het vakdiploma in ontvangst.

Auteur
Monuta