Zeist

Wethouder Fluitman ontvangt eerste Slot Bier van 2022

Slotbier

Onlangs ontving wethouder Fluitman het eerste Slot Bier Blond van 2022. Met de eeuwenoude biertraditie van Zeist in gedachten werd in 2017 door de Stichting Slot Bier op Seyst weer Zeister bier geïntroduceerd. De Stichting is een initiatief van leden van de Rotaryclub Op Seyst. In de corona periode lag de productie stil om afgelopen najaar weer door een nieuw Stichtingsbestuur te laten opstarten.

Fotograaf
Mel Boas

‘Vlieg op!’ door Dorine Wiersma in het Torenlaantheater

‘Ze is volstrekt authentiek, dingt niet erg nadrukkelijk naar de gunst van het publiek, maar windt de toeschouwers wel verbazend makkelijk om de vinger’

De in Zeist woonachtige Cabaretier/songwriter Dorine Wiersma ging in maart dit jaar in première met haar zesde soloprogramma ‘Vlieg op!’ Door de samenwerking met vriendin en collega Mylou Frencken en corona is het alweer even geleden dat Dorine in haar eentje op het podium stond. Een greep uit de recensies:

Onthulling gedenksteentjes bij de Krugerlaan en de Jagerlaan

Fritsje Posener (april 1943)

Onlangs vond de onthulling van gedenksteentjes bij de Krugerlaan 7 en 9 en de Jagerlaan 22a ter herinnering aan de onderduik van Fritsje Posener, Jos Frankfoorder en Jacky Jäger plaats. Het Geheugen van Zeist en het 4 en 5 mei Comité organiseerden een  bijeenkomst ter gelegenheid van het onthullen van een gedenksteentje ter herinnering aan de onderduik van Fritsje Posener, Jos Frankfoorder en Jacky Jäger.

Kunstenaars tonen hun innerlijke wereld met de expositie ‘Zie DIS’

Dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) is een complexe stoornis, die mensen kunnen ontwikkelen in hun vroege kinderjaren na langdurig en herhalend trauma. Mensen met DIS kunnen een scala aan klachten en problemen hebben, hun leven is vaak volledig ontregeld. Er zijn ook mensen met DIS die kunnen blijven functioneren. Hoewel ook zij leven met de zware last van vroegkinderlijk trauma, houdt het overlevingsmechanisme dat DIS heet hen nog altijd overeind. Voorheen stond DIS bekend als meervoudige persoonlijkheidsstoornis. 

Eerste zonnestroomproject voor bewoners in gebruik

Wouter Catsburg stelt de zonnestroominstallatie in gebruik

Onlangs stelde wethouder Wouter Catsburg, door een symbolische handeling, het eerste zonnestroomproject (ook wel postcoderoos genoemd) in Zeist in gebruik. Hij ontstak een lamp die gevoed wordt door de opgewekte elektriciteit van 200 zonnepanelen. Die liggen op het dak van de schuren van boer Aart. 50 bewoners uit Zeist investeerden in dit eerste project van de Duurzame Energie Coöperatie Zeist.

Fotograaf
Mel Boas