Zeist

Grote waardering voor Liveshow ‘Op weg naar aardgasvrij’

Opname van de liveshow in het Energiecentrum

Ruim 150 inwoners hebben onlangs gekeken naar de online Liveshow ‘Op weg naar aardgasvrij’. Presentator Gwen Jansen, bekend van het SBS6 programma Green Make Over, interviewde hierin Wouter Catsburg, wethouder duurzaamheid en Evelien Raap, coördinator van Mijn Groene Huis. De show kreeg van de kijkers een ruime 8 als beoordeling, waarbij vrijwel alle respondenten tussen een 7 en een 10 gaven. 

Fotograaf
Mel Boas

Wethouder Catsburg zet zijn ‘cv op dieet’

Harry Siegersma van Mijn Groene Huis helpt wethouder Catsburg met zijn cv-ketel

Op donderdag 14 oktober liet wethouder duurzaamheid, Wouter Catsburg, zijn cv-installatie doorlichten door cv-ambassadeur Harry Siegersma van Mijn Groene Huis. De wethouder gaf hiermee de aftrap van de ‘cv op dieet’-campagne. Vanaf nu kunnen alle bewoners in Zeist voor 35 euro één van de cv-ambassadeurs van Mijn Groene Huis langs laten komen voor zo’n cv-check.

Fotograaf
Mel Boas

Wegwijscafé Zeist nu ook online bereikbaar

Deelnemers van Project Icarus woensdag bij de lancering van de nieuwe website van het Wegwijscafé, bij Wijkservicepunt Noord aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 103.

Het Wegwijscafé, dat Zeistenaren helpt met financieel-administratieve vragen, is vanaf nu ook online bereikbaar. De website www.wegwijscafe.nl is sinds 13 oktober live en bevat veel informatie over lokale en landelijke regelingen. Extra bijzonder is dat de website is gebouwd door Project Icarus, door jongvolwassenen met een beperking.

Opening Theaterseizoen 2021-2022 Theater Figi

Theater Figi

Het nieuwe theaterseizoen voelt als een frisse, nieuwe start. Na een bijzondere tijd vol verplaatsingen en de grote vraag of een voorstelling wel of niet doorgaat, kunnen we nu definitief de rode loper weer uitrollen voor een groot publiek en alle artiesten. Theater Figi opent het nieuwe seizoen op maandag 18 oktober met het theatercollege ‘Onze Man in Teheran’ van Thomas Erdbrink.

SO Noorderlicht ontvangt Gezonde School-vignet

Gezonde school Vignet SO Noorderlicht

Een mooi moment voor SO Noorderlicht: dinsdag 12 oktober reikte wethouder Marcel Fluitman het Gezonde school themacertificaat Welbevinden uit aan de school aan de Noordweg in Zeist. Dit is de vierde school in Zeist die een gezonde school vignet uitgereikt krijgt. Met dit themacertificaat laat de school zien dat Noorderlicht structureel aandacht besteedt aan het welbevinden van de leerlingen.