Zeist

Hagelnieuwe Golden Hours speelt exclusieve show in Zeist

Op zondagmiddag 4 juni is er een bijzondere show in Poppodium De Peppel. De nieuwe band Golden Hours geeft een exclusief concert in Zeist; als enige show in heel Nederland. Golden Hours bestaat uit leden van o.a. Gang of Four en The Brian Jonestown Massacre en maakt alternatieve rock die soms donker, gespannen en hypnotiserend is, dan weer zweterig, meedogenloos en dansbaar. In het voorprogramma geniet je van de experimentele folksongs van The World of Dust (zie foto), het soloproject van muzikant en collagekunstenaar Stefan Breuer (ex-I am Oak) uit Bilthoven.

Advies Burgerberaad over jaarwisseling aangeboden

Dick van Ginkel (links) en de vier deelnemers van het Burgerberaad die het advies overhandigden (Hennie, Lydia, Lars en Wael).

Het Burgerberaad heeft onlangs zijn advies over de jaarwisseling in Zeist aangeboden aan de gemeenteraad van Zeist. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. Alle deelnemers aan het Burgerberaad hebben met het advies ingestemd. Vier leden van het Burgerberaad overhandigden het advies aan plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Dick van Ginkel. De gemeenteraad gaat het advies nu aandachtig lezen en bespreken en neemt er op 4 juli een besluit over.

Boek & Film: Death on the Nile

Hercule Poirots Egyptische avontuur begint op een luxe cruiseboot op de Nijl. De trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke piramides van Egypte. De film volgt een groep voortreffelijk geklede reizigers met genoeg schokkende wendingen die het publiek zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping.

Nieuw Stadsdichtersduo voor Zeist!

Stadsdichter Pauline PIsa

Pauline Pisa (zie foto) en Jan-Paul  Rosenberg zullen de komende twee jaar het stadsdichterschap van Zeist invulling geven. Literair Zeist organiseerde in samenwerking met KunstenHuis Idea en het Internationaal Liedfestival Zeist op vrijdagmiddag 12 mei een bijeenkomst in De Klinker.

Jazzcafé Zeist met het Ben van den Dungen Trio

“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten”, zei Louis Armstrong ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor dit Ben van den Dungen Trio.

Ben van den Dungen – sax
Vincent Koning – gitaar
Marius Beets – contrabas

Jazzmuziek van de filmische dertiger jaren en de glorietijd van de jazz. U daalt af in de nachtclubs, het laatste geroezemoes verstomt, de musici verschijnen op het podium en het avontuur begint. Muziek met een grote dosis nostalgie en een happy feel.

Eerste burgeramendementen in Zeist aangeboden

Overhandiging burger-amendementen aan plv. raadsvoorzitter Dick van Ginkel

Het is de eerste keer in Nederland dat burgeramendementen aan een gemeenteraad zijn aangeboden. Afgelopen december heeft de Zeister gemeenteraad als experiment een regeling aangenomen. Vijf individuele burgers, gesteund door de grote wijkverenigingen en groene organisaties, hebben 3 burgeramendementen opgesteld.