Natuur

Boswerkzaamheden Zeisterbos voor gevarieerder bos

Zeisterbos

Sinds kort is een aannemer in opdracht van Utrechts Landschap een aantal bomen aan het verwijderen uit de bosvakken van het Zeisterbos. De betreffende bomen zijn in het terrein gemarkeerd met een oranje cirkel. De geplande werkzaamheden zijn overeenkomstig het beheerplan. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat een pad tijdelijk wordt afgesloten. Ook kan het zijn dat een pad beschadigd raakt. Uiteraard wordt voor spoedig herstel gezorgd.

Fotograaf
Renk Ruiter

Nieuwe aanplant op buitenplaats De Breul

Nieuwe bomen aangeplant op De Breul

In het park van buitenplaats De Breul heeft Utrechts Landschap in de afgelopen week nieuwe bomen aangeplant. Het zijn vijf verschillende soorten bomen, waardoor de beleving van het park nog aantrekkelijker wordt. De aanplant is mede mogelijk gemaakt door anonieme donaties.

Utrechts Landschap nieuwe eigenaar van Harlanterrein

Harlanterrein

Utrechts Landschap heeft vandaag het Harlanterrein bij Zeist aangekocht. Het perceel van 8 hectare ligt bij natuurgebied De Krakeling en maakt onderdeel uit van het Natuur Netwerk Nederland. De aankoop was mogelijk dankzij een extra bijdrage van ruim vierduizend donateurs van Utrechts Landschap en Stichting Mountainbike Utrechtse Heuvelrug.

Fotograaf
Dick Jeukens

Gemeente De Bilt laat zich van haar diervriendelijke kant zien

Egel

Tijdens de gemeenteraad van onlangs heeft GroenLinks samen met de fracties van VVD, ChristenUnie en PvdA een motie ingediend om het college op te roepen dierenwelzijnsbeleid te maken. Tijdens de stemming was er ook steun van D66 en SP en daarmee is de motie aangenomen en zal er dierenwelzijnsbeleid in gemeente De Bilt komen. Meerdere gemeenten zijn hierin voorgegaan. Aangezien er veel meer dieren dan mensen leven in gemeente De Bilt, is het goed dat ook dieren een stem krijgen.

Utrechts Landschap werkt aan veiligheid Zeisterbos

Zagen met gebruik van hoogwerker

Vanaf 21 november vinden er gedurende een aantal weken snoei- en zaagwerkzaamheden plaats langs wegen en paden in het Zeisterbos. Voor de veiligheid van bezoekers van het Zeisterbos verwijdert terreineigenaar Utrechts Landschap dood hout en risicovormende takken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hoefakker Boomverzorging, gespecialiseerd in groen erfgoed.

Fotograaf
Hoefakker Boomspecialisten

Utrechts Landschap: Help mee de rust te bewaren

Bewaar de rust

Utrechts Landschap is deze week gestart met de campagne ‘Bewaar de rust’. De stichting wil meer natuur in de drukste provincie van Nederland realiseren en belooft de aangekochte gebieden voor altijd groen te houden en de rust te bewaren. Dat kan alleen met hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer Beschermers betekent meer ruimte voor natuur. Help mee!

Schuberts Nachtlieder met Boswandeling bij Beauforthuis

Op zaterdagavond 29 oktober organiseert de Schubert Stichting ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht in het Beauforthuis een bijzondere avond met een liedrecital dat wordt voorafgegaan door een boswandeling. Vanaf 20.15 uur luistert u dan naar een programma met Schuberts grootste ‘hits’ en onbekende juwelen uit zijn rijke oeuvre door bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden.

Utrechts Landschap maakt kennis met omwonenden

Heidetuin Driebergen-Rijsenburg

Vanaf woensdag 12 oktober is Utrechts Landschap officieel eigenaar van 113 hectare natuur rondom Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Door de aankoop worden de percelen voor altijd veilig gesteld. Utrechts Landschap is zeer verheugd over de aankoop, die dankzij vele donaties mogelijk was.

Fotograaf
Renk Ruiter