Cultuur

Hagelnieuwe Golden Hours speelt exclusieve show in Zeist

Op zondagmiddag 4 juni is er een bijzondere show in Poppodium De Peppel. De nieuwe band Golden Hours geeft een exclusief concert in Zeist; als enige show in heel Nederland. Golden Hours bestaat uit leden van o.a. Gang of Four en The Brian Jonestown Massacre en maakt alternatieve rock die soms donker, gespannen en hypnotiserend is, dan weer zweterig, meedogenloos en dansbaar. In het voorprogramma geniet je van de experimentele folksongs van The World of Dust (zie foto), het soloproject van muzikant en collagekunstenaar Stefan Breuer (ex-I am Oak) uit Bilthoven.

Het meinummer van St Maerten is uit

Seyss-Inquart op bezoek op Persijn in 1942

‘Arbeidsdienst voor Meisjes, Kamp IX, Huize Persijn., 112’ Met deze verwijzing in een oud telefoonboek wordt de vraag beantwoord, waar het meisjeskamp IX in Maartensdijk toch gevestigd was. Sint Maerten nummer 64, het tijdschrift van de Historische Vereniging Maartensdijk is uit en ligt zowel in de bus van de abonnees als in de schappen van de winkels. Prijs in de losse verkoop is € 6.

Boek & Film: Death on the Nile

Hercule Poirots Egyptische avontuur begint op een luxe cruiseboot op de Nijl. De trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke piramides van Egypte. De film volgt een groep voortreffelijk geklede reizigers met genoeg schokkende wendingen die het publiek zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping.

Nieuw Stadsdichtersduo voor Zeist!

Stadsdichter Pauline PIsa

Pauline Pisa (zie foto) en Jan-Paul  Rosenberg zullen de komende twee jaar het stadsdichterschap van Zeist invulling geven. Literair Zeist organiseerde in samenwerking met KunstenHuis Idea en het Internationaal Liedfestival Zeist op vrijdagmiddag 12 mei een bijeenkomst in De Klinker.