Cultuur

Samen de dag van je af dansen in de buitenlucht

Buitenles dansen

Als dansen je passie is, dan vraagt het een extra dosis creativiteit om dit tijdens de huidige coronamaatregelingen gedisciplineerd te blijven doen. Dat de effecten van corona zo vergaand zouden zijn, waardoor we niet meer samen binnen zouden mogen dansen, had niemand in eerste instantie verwacht. De buitenlocaties vormen momenteel het podium voor de danslessen van Dansschool EDC van het KunstenHuis in De Bilt en met heel slecht weer worden de lessen via Zoom gegeven. 

Auteur
KunstenHuis De Bilt - Zeist
Fotograaf
Monique Vermeer

Spoorwegmuseum 3 dagen open voor museumkaarthouders

Spoorwegmuseum

Van 23 t/m 25 april opent het Spoorwegmuseum zijn deuren voor Museumkaarthouders. Het museum doet mee aan een pilot waarbij bezitters van een Museumkaart een kaartje kunnen reserveren en met een negatieve sneltest het museum mogen bezoeken. Reserveren kan binnenkort via museum.nl.

Auteur
Spoorwegmuseum

Muziekstad Utrecht: DeWolff, 45Acidbabies en Pieter de Graaf

Eva Korreman

In deze laatste aflevering op zaterdag 24 april van Muziekstad is Eva Koreman in Utrecht. Op poppodium EKKO staan de psychedelische southern rockband DeWolff, 45Acidbabies met grungy glitterpop en meesterpianist Pieter de Graaf, ooit een van de eerste muzikanten van The Kyteman Orchestra.

Auteur
VPRO
Fotograaf
Ben Houdijk

Dwarslopersfestival de eenzame stad online

Het Dwarslopersfestival DE EENZAME STAD is een co-productie van de Vrije Hogeschool, Bibliotheek Idea, het KunstenHuis en Literair Zeist over wat eenzaamheid betekent en het verlangen naar verbondenheid. 

Op het festival zijn optredens van muzikanten, spoken word kunstenaars, theatermakers en zijn er gespreksmarathons. Laura van Dolron en Babs Gons treden op, er is jong poptalent te zien en Spinvis en Saartje van Camp sluiten af met een sprankelend slotconcert.  

Studeren met een snufje cultuur in Slot Zeist

Orangerie Slot Zeist

Stichting Liox faciliteert gratis rustige en inspirerende studieplekken in samenwerking met Slot Zeist. We willen studenten in deze coronatijd graag een mooie en veilige plek bieden voor hun studiewerkzaamheden. Op maandag 19 april, 26 april en maandag 10 mei is er de mogelijkheid voor studenten om (uiteraard coronaproof) te studeren in Slot Zeist. Op deze drie maandagen zijn er twee sessies per dag waarin per sessie plek is voor 30 studenten.

Auteur
Stichting Liox

Slot Zuylen: Eindelijk weer naar het museum!

Museum Slot Zuylen

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 april opent Slot Zuylen even weer haar poorten voor bezoekers. Deze tijdelijke openstelling is onderdeel van een pilot die in samenwerking met de Rijksoverheid wordt georganiseerd.
 

Auteur
Slot Zuylen

Seizoen Oude Muziek met vier concerten in Zeist

Seizoen Oude Muziek logo

Seizoen Oude Muziek, van de makers van Festival Oude Muziek, kan natuurlijk niet ontbreken in Zeist. Met vier concerten in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente bieden wij ook het komende seizoen een gevarieerd programma aan. 

Auteur
Seizoen Oude Muziek

Bewandel de nieuwe Beeldenroute in Zeist

Gemeente Zeist

De gemeente Zeist heeft haar beeldenroute vernieuwd. De beeldenroute, die loopt van het Slot Zeist tot in het centrum van Zeist, bestaat uit 48 kunstwerken. Met deze route wil de gemeente Zeist kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen en mensen laten genieten van het werk van de kunstenaars. De kan vanaf nu gelopen worden en er is een handzaam boekje ontwikkeld om meer informatie te geven over de beelden.

Auteur
Gemeente Zeist