Cultuur

Najaarsdag Internationaal Lied Festival Zeist geannuleerd

Internationaal Lied Festival Zeist

De herfst begon veelbelovend voor het Internationaal Lied Festival Zeist. Na het afgelasten van het complete festival in mei, zou op vrijdag 30 oktober a.s. de Najaarsdag plaatsvinden. Maar de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan gooien roet in het eten.

Auteur
Stichting Internationaal Lied Festival Zeist

Interesse in nieuwe leesgroep filosofie?

Leesgroep

Hebt u juist nu in deze coronaperiode tijd om interessante boeken te lezen en
wilt u uw leeservaringen delen met anderen in een kleine groep? Word dan lid
van een Senia leesgroep. Uiteraard met inachtneming van de geldende regels.

In Zeist start binnenkort een leesgroep filosofie. In Idea Bibliotheek is op
woensdagochtend 28 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk

Auteur
Senia

Herfstvakantie: ‘Kunsthappen’ bij het KunstenHuis

KunstenHuis logo

Wil jij niet de hele dag op je scherm zitten in de herfstvakantie? Heb je zin om met leeftijdsgenootjes te zingen, toneel te spelen en muziek te maken? Op dinsdag 20 oktober (De Bilt) en donderdag 22 oktober (Zeist) kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar bij het KunstenHuis terecht voor ‘Kunsthappen’: een dag vol creatieve workshops. 

Auteur
KunstenHuis

Corona treft cabaretière Anne Neuteboom hard

anne neutenboom

Cabaretière Anne Neuteboom treedt op 2 december op in Figi met haar nieuwe voorstelling Hit Me Baby One More Time. Zij woont in een antikraakwoning in Den Dolder. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat zij dit jaar veel minder kan optreden en het financieel niet breed heeft. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Figi

Stem op jouw leukste plek van de Heuvelrug

Logo Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei lanceerde onlangs de campagne ‘Mijn leukste plek #opdeheuvelrug’. Eerder maakte NBTC Holland Marketing bekend dat er ruim 70 procent minder internationale bezoekers worden verwacht in 2020. Het aandeel bestedingen op de Heuvelrug  kwam vóór corona al voor zo’n 75 procent uit eigen regio. Dit zal naar verwachting alleen maar stijgen. De focus van de campagne ligt daarom op bewoners, bezoekers en ondernemers uit de regio.

Auteur
Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei

Start crowdfundingactie Kunstwerk voor Hart van Austerlitz

Hart van Austerlitz

Op zaterdag 7 november is het zover. Dan wordt het multifunctionele centrum ‘Hart van Austerlitz’ officieel geopend.  In het nieuwe centrum komen een basisschool, peuterspeelzaal, dorpshuis, senioren- en startersdwoningen. Er is ook een bijzonder kunstwerk in de maak dat tijdens de opening zal worden onthuld. Om de kosten te dekken is hiervoor een crowdfundingactie gestart.

Auteur
Stichting Austerlitz Samen en Vereniging Austerlitz Belang