Cultuur

Programma ontmoetingsdag De Bilt gaat weer open

Gemeente De Bilt

Op 25 september bruist het weer in de kernen van gemeente De Bilt. Door de coronacrisis is de samenleving in De Bilt al anderhalf jaar ‘op slot’. De hoogste tijd om weer voorzichtig ‘open’ te gaan en elkaar weer te ontmoeten, te bewegen en te sporten en het culturele leven weer te beleven en zelf mee aan de slag te gaan. Op zaterdag 25 september wordt, onder aanvoering van het Kunstenhuis, hiervoor op meerdere locaties het startschot voor gegeven. Jong en oud is van harte welkom!   

Boek & Film: ‘Little Women’ 

Maandagavond 4 oktober wordt in Figi-bioscoop ‘Little Women’ vertoond in de serie Boek & Film. Jo March kijkt terug op haar leven en vertelt het verhaal van de geliefde March zussen. ‘Little Women’ is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott, in het Nederlands vertaald als ‘Onder moeders vleugels’.

Micha de Winter In de Hoofdrol

Op 3 oktober vindt de tweede ‘In de Hoofdrol’ plaats, locatie wordt nog bekend gemaakt. Dit keer staat Micha de Winter centraal. 

Micha is misschien bekender van tv, dan hij in de Groenekanse lanen is. Hij is emeritus hoogleraar Pedagogiek, en adviseert nog regelmatig. Niet als studeerkamergeleerde, hij stapt op betrokkenen af. Zo liet hij zich voor onderzoek opsluiten in de gevangenis of spreekt hij jongeren uit Kanaleneiland aan om hen te vragen wat zij Rutte zouden adviseren over jeugd in Coronabeleid. 

Starten met muziek bij KunstenHuis

Maak kennis met de verschillende starten met muziek cursussen van het KunstenHuis.

Iedereen vanaf 1 jaar is van harte welkom bij KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist om kennis te maken met muziek. De muziekschool biedt hiervoor verschillende mogelijkheden in het programma ‘Starten met muziek’. Op veler verzoek worden deze succesvolle kennismakingscursussen nu ook op zaterdag aangeboden.

Fotograaf
Dieuwertje van Ravenswaaij

Jaarlijkse expositie de Toets in De Dolder

Op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 exposeren de leden van Teken- en Schildervereniging de Toets hun werk. De tentoonstelling is in de Gehoorzaal, Vijverhof 1 in Den Dolder en  is geopend van 12 tot 17 uur. 

In het afgelopen jaar is noodgedwongen veel thuis getekend en geschilderd, maar mede dankzij de online begeleiding van onze kunstenaars is er veel moois gemaakt en zijn wij blij onze jaarlijkse tentoonstelling weer te kunnen organiseren.  De Toets vertegenwoordigt een diversiteit aan schilder- en tekentechnieken en stijlen.

Totem bouwt levensechte slaapkamer Van Gogh na

Expositie van Gogh

De slaapkamer van Van Gogh, wie kent het beroemde schilderij van Vincent van Gogh niet? Afgelopen weekend was de slaapkamer live te bezoeken, tijdens de Dag der Kunsten/Monumentendag in Zeist. De deelnemers van kunstzinnige werkplaats Atelier Totem bouwden de slaapkamer na en hingen hem vol met eigen, op Van Gogh geïnspireerde schilderijen.

Fotograaf
Gwen Peters