Cultuur

Tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn'

Met een koffer vol naar Brooklyn

 Op 21 mei 2021 was het 375 jaar geleden dat het dorp Breuckelen in Amerika werd gesticht. In de afgelopen eeuwen transformeerde de naam en het dorp tot wat we nu kennen als Brooklyn, een stadsdeel van New York. 

Auteur
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Muurtentoonstelling Ralph Dundas Baron Tindal

Oude Algemene Begraafplaats Zeist

Wij zijn zeer verheugd, dat de door corona uitgestelde muurtentoonstelling van Ralph Dundas Baron Tindal, nu toch geopend kan gaan worden. Ralph Dundas Tindal is begraven in een van de grafkelders op onze begraafplaats. Hij was een kleurrijke man en er is veel over hem gevonden. We hebben een kleine compilatie daarvan gemaakt en dit weer weergegeven op drie posters.  De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met het Zeister Historisch Genootschap. 

Auteur
Algemene Begraafplaats Zeist

Online-kunstlezing Frida Kahlo & Diego Rivera  

Volg de online-kunstlezing van kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist over het onstuimige leven en expressieve oeuvre van kunstenaarsechtpaar Frida Kahlo en Diego Rivera: A Love Revolution. Nu te zien in het Cobra Museum in Amstelveen.

Ze trouwden tot twee keer toe met elkaar. Rivera, Mexico’s grootste kunstschilder, muralist en rokkenjager, en Kahlo, Mexico’s bekendste en surrealistische kunstenares. Haar kunst kwam mede tot stand - of misschien wel dankzij- haar lichamelijke handicap als gevolg van een tramongeluk.

De Biltse Grift: Vrijwillige dood in Oostbroek

De Biltse Grift

Een rondgang door het oostelijk en zuidelijk gedeelte van onze gemeente levert telkens weer boeiende verhalen op. De Biltse Grift ging op onderzoek. Maar niet, voordat zij op de eerste plaats aandacht heeft besteed aan een 100-jarige in onze gemeente: de Biltse Voetbal Club, die op 12 mei dat heuglijke feit vierde. Dirk Catoen en Ingrid van der Elst blikken terug op de kleurrijke geschiedenis van de voetbalclub. 

Auteur
H.A.  L’Honoré Naber

Actie voor schonere lucht in het Torenlaan Theater

Torenlaan Theater

Aan:  de ondernemers van Zeist. Kent u het Torenlaan Theater aan de Torenlaan 38 in Zeist?  Helaas is het  Torenlaan Theater sinds de uitbraak van Corona gesloten voor alle publieksactiviteiten. Maar wij hebben goede hoop dat  binnenkort het Theater  weer open mag en wij iedereen weer kunnen verwelkomen!

Auteur
Torenlaan Theater