Zorg

MeanderOmnium is er voor u, juist nu

MeanderOmnium

Ondanks de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus kunnen bij welzijnsorganisatie MeanderOmnium in Zeist gelukkig veel diensten en activiteiten doorgaan. Natuurlijk wel in aangepaste vorm en op maat georganiseerd. Er is extra inzet om zicht te houden op eenzaamheid en aandacht voor kwetsbare bewoners. 

Auteur
Stichting MeanderOmnium

Mensen maken te weinig gebruik van palliatief team

Borstkankervereniging Nederland

Een palliatief team is een ondersteunend en adviserend team in het ziekenhuis, speciaal voor patiënten, naasten en hulpverleners die betrokken zijn bij de patiënt met uitgezaaide kanker. Sinds 2018 heeft elk ziekenhuis zo’n team, maar helaas weet driekwart van de mensen met uitgezaaide borstkanker niet wat een palliatief team allemaal kan bieden. Dit blijkt uit onderzoek van Borstkankervereniging Nederland, naar behoeften en ervaringen met begeleiding bij uitgezaaide borstkanker. 

Auteur
Borstkankervereniging Nederland

Samen herinneren op afstand? Monuta Nijenheim geeft tips

monuta nijenheim

ADVERTORIAL In deze tijden van fysieke afstand kan het moeilijk zijn om steun te vinden bij het herdenken van uw overleden dierbare. Toch is dat niet onmogelijk. Wij geven u graag een aantal tips zodat u samen kunt herinneren. Op afstand, maar toch dichtbij.

Auteur
Monuta
Fotograaf
Monuta

Taart Heel Holland Bakt-finaliste voor Ronald McDonald Huis

Esther van Grol

Het Ronald McDonald Huis Utrecht bestond onlangs 30 jaar. Heel Holland Bakt-finaliste Esther van Grol sneed, onder grote belangstelling van genodigden, een taart aan voor de ouders in het Huis. De stichting Ronald McDonald heeft locaties vlakbij ziekenhuizen, waarin ouders, broers en zussen van zieke kinderen tijdelijk kunnen wonen.
 

Auteur
Redactie

Ergernis over obstakels blindengeleidelijnen

Blindengeleidelijn blokkade

Volgens de Biltse raadsfractie van GroenLinks houdt de gemeente nog steeds te weinig rekening met blinden en slechtzienden. In maart 2018 stelde de partij schriftelijke vragen naar aanleiding van het blokkeren van een blindengeleidelijn in Bilthoven door bloembakken en een terras. Mensen die slechtziend of blind zijn, vertrouwen op deze lijnen om op straat hun weg te vinden.

Auteur
Redactie
Fotograaf
GroenLinks De Bilt

Tuinmetamorfose voor bewoners van Bartimeus

Tuinmetamorfose Bartimeus

Naar hartenlust genieten van de nazomer. Zo vanzelfsprekend als het voor velen van ons is, zo lastig is het voor jongeren met een beperking die niet altijd zelfstandig naar buiten kunnen. Zeker in coronatijd, waarin eenzaamheid voor deze kwetsbare groep een groter wordend probleem is. Stichting HORNBACHhelpt en vrijwilligerscommunity 10,000 HOURS hebben daarom de handen ineen geslagen en de tuin van zorginstelling Bartimeus in Zeist kleur gegeven.

Auteur
Fenna Zwerver