Zorg

King Arthur Groep organiseert informatiebijeenkomsten

King Arthur Groep logo

Wil jij meer weten over werken bij King Arthur Groep?  En ben jij benieuwd welke leuke baan wij voor jou in petto hebben? Meld je aan voor één van onze informatiebijeenkomsten!  Stuur een mail naar marlou.werkmeester@kingarthurgroep.nl

Waar: Locatie Bilthoven, Professor Bronkhorstlaan 10 gebouw 104 
Wanneer: 30 september 2021
Hoe laat: 15.00 tot 17.00 uur

Aandacht voor dementie bij Bibliotheek Bilthoven

Wereld Alzheimer Dag

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema 'De vele gezichten van dementie. Bibliotheek Idea Bilthoven geeft in deze week op verschillende manieren extra aandacht aan het onderwerp dementie. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september organiseert Bibliotheek Idea een koffiemoment voor mantelzorgers, professionals en andere betrokkenen.

Fotograaf
Cathy Greenblat

Steunpunt Mantelzorg gaat erop uit

Steunpunt Mantelzorg De Bilt caravan

Om mensen die voor een naaste zorgen te informeren over wat Steunpunt Mantelzorg voor ze kan betekenen, gaan de mantelzorgconsulenten in de derde week van september erop uit. Steunpunt Mantelzorg komt naar je toe! Met een kleine retro-caravan staan de consulenten op centrale plekken in onze gemeente. Iedereen die vragen heeft over mantelzorg kan langskomen bij de Mantelzorg-contact-caravan voor informatie, een goed gesprek en een kopje koffie. 

Nierstichting kiest in Austerlitz voor collecteren met QR-code 

Collecte Nierstichting

In de week van 19 t/m 25 september is de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. In Austerlitz gebeurt de collecte uitsluitend via de QR-code. De collectant heeft geen collectebus bij zich, maar de donatie gebeurt via het scannen van de QR-code met de telefoon. Alle donaties dragen bij aan genezing van nierziekten. Zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.
 

Fotograaf
Nierstichting

Wijkinloophuis Kerckebosch introduceert nieuw logo

Logo Wijkinloophuis Kerckebosch

Wijkinloophuis Kerckebosch heeft een nieuw logo dat past bij het karakter van de organisatie. In het nieuwe logo zijn de contouren van een huis duidelijk zichtbaar. Hiermee wordt huiselijkheid, laagdrempeligheid en de informele sfeer die er is benadrukt. De open deur symboliseert dat iedereen welkom is in het Wijkinloophuis!

Timo: 'Om hier te werken, dat maakt me blij'

BlijGoed

Mensen met een (verstandelijke) beperking krijgen in ateliers, verspreid door heel Nederland, de kans om met kunst bezig te zijn. Hier werken zij met materialen als keramiek, papier maché, textiel en verf. 

Binnen deze dagbestedinglocaties worden daarmee unieke producten gemaakt en ontwikkelen de makers hun talenten. Deze mooie, bijzondere producten met een verhaal kan je nu bestellen in de webshop BlijGoed.nl.

Bezinningshuis blij met subsidie gastenkamers

Samenwerking Samen voor de Bilt

Het Bezinningshuis is een plek waar mensen op adem kunnen komen als zij geconfronteerd worden met de eindigheid van het leven. Iedereen is welkom voor een gesprek, een training of een overnachting. Het Bezinningshuis en Samen voor De Bilt werkten het afgelopen jaar al samen.  

Fotograaf
Bezinningshuis

Donatie transportbedrijf Smeets Ferry aan Alexander Monro

Donatie Alexander Monro Ziekenhuis

Transportbedrijf Smeets Ferry B.V. uit Alblasserdam doneert een prachtig bedrag aan de Breast Care Foundation (BCF) ten behoeve van diverse projecten in het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg in Nederland. Samen met zijn vrouw, patiënt in het AMZ, overhandigde de heer Smeets de cheque aan Marjolein de Jong, één van de oprichters van BCF en bestuurder van het AMZ.