Zorg

Vrijwilliger Carla Meeng legt derde tegel in de Walk of Fame  

Carla Meeng en Marcel Fluitman leggen tegel

Afgelopen donderdag was het zover: vrijwilliger van het jaar 2020 Carla Meeng mocht samen met wethouder Marcel Fluitman ‘haar’ tegel leggen in de Walk of Fame. Het is de derde tegel op rij in de Walk of Fame die exclusief voor vrijwilligers in de gemeente Zeist is gemaakt. Hij bevindt zich in een zijstraat van de Slotlaan ter hoogte van de Bruna. 

Auteur
Vrijwilligerscentrale Zeist
Fotograaf
Mel Boas

Al 100 coassistenten in coronatijd aan het werk bij GGD

Coassisten GGD Regio Utrecht

Veel studenten hebben in deze tijd moeite om stageplekken te vinden. En ondanks dat er veel mensen in de zorg nodig zijn, geldt dit ook voor geneeskunde studenten. Juist in deze tijd hebben GGD regio Utrecht (GGDrU) en het UMC Utrecht de handen ineen geslagen om plek te bieden aan jonge mensen in opleiding, met resultaat; deze week startte de honderdste coassistent in coronatijd bij GGD regio Utrecht.

Auteur
GGD regio Utrecht

Gebouwen blauw verlicht in teken van Autisme

Nederlandse Vereniging voor Autisme logo

Wie ’s avonds over de Biltse Rading rijdt, is het misschien al opgevallen: het kantoorpand naast Vrijeschool Het Zonnewiel is blauw verlicht. Aan de Weltevreden 4A is de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) gevestigd. En vrijdag 2 april is het Wereld Autisme Dag. Wereldwijd worden op deze dag gebouwen verlicht. 

Auteur
Anouk Breeman

Nieuwbouw Dennendalweg Reinaerde start eind maart

Dennendalweg Reinaerde

In Den Dolder komen cliënten binnenkort regelmatig een kijkje nemen bij de graafwerkzaamheden en de bouw van hun nieuwe woning. Voor 28 cliënten die nu in andere woningen op Dennendal wonen, komen 24 studio’s en 4 appartementen. Over ongeveer een jaar moet het gebouw klaar zijn.

Auteur
Reinaerde

Nieuwe overeenkomst huishoudelijke ondersteuning

Wethouder Anne Brommersma

Op dinsdag 16 maart tekenden wethouders Jocko Rensen (Bunnik) en Anne Brommersma (De Bilt) met tien zorgaanbieders een overeenkomst voor het leveren van huishoudelijke ondersteuning. Het gaat om hulp aan inwoners uit deze gemeenten die deze ondersteuning écht nodig hebben. 

Auteur
Gemeente De Bilt