Zorg

Senioren bewegen op muziek tijdens Buitenspeeldag

Lekker bewegen op live muziek tijdens het Buiten Spelen!

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag onlangs werden de bewoners van een aantal verzorgingstehuizen in Zeist met het project Buiten Spelen! getrakteerd op muziek, beweging en koffie met wat lekkers. 

Auteur
KunstenHuis De Bilt - Zeist
Fotograaf
Dieuwertje van Ravenswaaij

Reinaerde verbetert kwaliteit van zorg ondanks corona

Kunstenaar Cathalijne Smulders en cliënt Alie van de Glind in het kader van gastatelier Re-creatie op De Heygraeff in Woudenberg.

Het afgelopen jaar was ook voor Reinaerde bijzonder. De omgang met het coronavirus nam veel tijd en aandacht in beslag. Tegelijk moest er worden bezuinigd op uitgaven om de financiële positie te verbeteren én zijn er voorbereidingen getroffen voor een kwaliteitsverbetering in de nabije toekomst. Dit blijkt uit het Kwaliteitsrapport 2020 dat de zorgorganisatie deze week presenteerde. 

Auteur
Reinaerde
Fotograaf
Ben Nienhuis

Bouwkavel of pand gezocht voor jongvolwassenen met autisme

Op de foto staan Maurik Jehee en Simone Engelmann

Stichting Authentiek Wonen zoekt een bouwkavel of een geschikt pand om een wooninitiatief te starten voor jongvolwassenen met autisme. Het liefst in Zeist of directe omgeving. “Het is zoeken naar de speld in de hooiberg, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat we die speld gaan vinden’’, zegt initiatiefneemster Simone Engelmann uit Zeist

Auteur
Stichting Authentiek Wonen
Fotograaf
Mel Boas

Omgaan met kanker. Praat erover!

Omgaan met kanker

Het Toon Hermans Huis in Amersfoort biedt sinds kort twee lotgenotencontactgroepen voor jongeren. De JongerenPIT voor jongeren tussen de 12 en 18  jaar én de groep voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar die te maken hebben met kanker in hun directe omgeving of  een dierbare naaste hebben verloren aan kanker

Auteur
Toon Hermans Huis Amersfoort

Kinderburgemeester overhandigt prentenboek 

Kinderburgemeester Sebastian overhandigt prentenboek aan pedagogisch medewerkster Hayat. 

Op woensdagmiddag 26 mei vond een bijzondere bijeenkomst plaats op de locatie van peutergroep ‘Kameleon’ in Zeist. Centraal stond de overhandiging van het prentenboek ‘Papa Draak wordt niet meer beter’ door kinderburgemeester Sebastian aan pedagogisch medewerkster Hayat. Met dit officiële moment, waar ook wethouder Fluitman bij aanwezig was, ging de prentenboekenactie van start.

Auteur
Stichting MeanderOmnium
Fotograaf
Mel Boas