Zorg

Inwoners Gemeente Zeist geven gul aan de Nierstichting 

Tijdens de collecteweek hijst coördinator Piet M. Oskam met hulp van kleindochter Zarah de vlag van de Nierstichting in het Zeister Wilhelminapark om deze actie meer bekendheid te geven.

Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 september 2023 wordt opnieuw de jaarlijkse Collecteweek voor de Nierstichting gehouden. In Zeist wordt hieraan al jarenlang door vele inwoners een royale bijdrage geleverd. Een 180-tal collectanten gaan langs de deur, ondersteund door 24 wijkcoördinatoren en gecoördineerd door een zestal collectecoördinatoren in de wijken Zeist-Centrum, Zeist-West, Zeist-Noord, Kerckebosch, Den Dolder, Bosch en Duin/Huis ter Heide.

Zonnebloem Zeist bezoekt Boerderij De Weistaar

Zonnebloem Zeist bezoekt Boerderij De Weistaar

Een ochtend naar Boerderij De Weistaar in Maarsbergen is altijd een gewild uitje. e laatste keer dat we hier waren (ruim drie en een half jaar geleden), was ter gelegenheid van een feestelijke bijeenkomst ter afsluiting van ons 40-jarige afdelingsjubileum. 

10 jaar MS Motion: kom in beweging 10 september op Park Vliegbasis Soesterberg

Tijdens de jubileumeditie van MS Motion vraagt het hardloop- en wandelevenement voor het 10de jaar aandacht voor MS. Het decor: Park Vliegbasis Soesterberg (Den Dolder, Utrecht). Het Nationaal MS Fonds organiseert op 10 september een XL-editie van MS Motion. Ook deze keer zamelen deelnemers geld in voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). Een ziekte die nog steeds ongeneeslijk is en het centrale zenuwstelsel aantast.

Klusdag bij De Reiger, medewerkers BBIO helpen

Met vereende krachten en veel plezier hebben medewerkers & bewoners van Reinaerde en bedrijfsvrijwilligers van Bilthoven Biologicals veel klussen geklaard en een geweldige middag gehad.

Op een stralende zomerdag werkten medewerkers van Bilthoven Biologicals (BBIO) onlangs mee bij woonvoorziening Reinaerde De Reiger in Bilthoven. Zo verdwenen achterstallige klusjes als sneeuw voor de zon. Het zorgde voor blije bewoners, blije medewerkers en een leuke middag voor iedereen.

De Zonnebloem op bezoek bij Dierenpark Amersfoort

Zonnebloemgasten op bezoek bij Dierenpark Amersfoort

Onlangs ging op een zonovergoten middag de Zonnebloem afdeling Zeist met 14 gasten en vrijwilligers naar het Dierenpark in Amersfoort. Nadat onze gasten thuis door de vrijwilligers waren opgehaald, was het verzamelen voor een gezamenlijk vertrek bij het Binnenhof. 

Directeur zorg HDI Anette Pet zwaait af

Oud-directeur zorg Anette Pet, algemeen directeur Hanneke Haanraadts en de nieuwe directeur zorg Martine van der Goot

Anette Pet werkt sinds 2000 bij het Helen Dowling Instituut als klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd patiëntenzorg. Sinds 1 oktober 2018 is zij directeur zorg. In haar loopbaan leverde Anette Pet een significante bijdrage aan de erkenning van de mentale gevolgen van kanker. Per vandaag volgt Martine van der Goot, klinisch psycholoog en hoofd patiëntenzorg haar op als nieuwe directeur zorg. 

Fotograaf
Pim Geerts

Jubileum Alexander Monro Ziekenhuis

Tien jaar gespecialiseerde borst(kanker)zorg

Het in borst(kanker)zorg gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis bestaat tien jaar. Het ziekenhuis is in deze periode uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de borstkankerzorg én patiëntbeleving. Vanaf de start is een vaste top tien notering verworven op ZorgkaartNederland, waar het ziekenhuis gedurende haar bestaansjaren een gemiddelde van een 9,5 scoort.  

Damiaanschool Kerckebosch: 3751,66 euro voor Met je hart

Damiaanschool Kerckebosch haalt € 3751,66 op voor Met je hart

Dit jaar stond Stichting Met je hart centraal tijdens het goede doelen project van de Damiaanschool Kerckebosch. Met een wandeltocht langs verschillende verzorgingstehuizen en een markt hebben de leerlingen en leerkrachten van de Damiaanschool Kerckebosch € 3751,66 opgehaald.

Fotograaf
Mel Boas

Rotaryclub Zeist doneert 5 ShelterBoxen voor slachtoffers

Shelterbox

Snel hulp bieden aan mensen in nood is één van de speerpunten van serviceorganisatie Rotary. Het gaat om het bieden van concrete hulp. Rotaryclub Zeist doneert 5 shelterboxen voor slachtoffers die geen huis meer hebben of niet meer in hun huizen durven te wonen wegens naschokken en instortingsgevaar. Veel mensen overnachten onder erbarmelijke omstandigheden in sneeuw, kou en regen. Er is sprake van grote humanitaire nood in de getroffen gebieden. 

Geslaagde nieuwjaars-bijeenkomst Zonnebloem Zeist

Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem Zeist

Het jaar van de Zonnebloem begint elk jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst. Dit keer werd het wel een heel bijzondere meeting met een heel gevarieerd programma. Direct bij binnenkomst werden onze gasten/deelnemers getrakteerd op een glaasje prossecco met wat lekkers en konden ze met hun tafelgenoten elkaars verhalen en ervaringen over de recente feestdagen met elkaar delen.