Wonen

Meepraten en meedenken over Spoorzone Bilthoven

infoavond spoorzone

Hoe komt de Spoorzone Bilthoven eruit te zien? Sinds april zijn inwoners en belanghebbenden met de gemeente aan het nadenken over de toekomst van het stationsgebied. De komende twee maanden zijn er opnieuw verschillende mogelijkheden om mee te praten en mee te denken. Daarmee gaat het participatieproces een belangrijke volgende fase in.
 

‘FF buurten’ bij opvanglocaties in Zeist

Open AZC Dag

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) nodigen iedereen uit om tijdens de jaarlijkse Nationale Burendag een kijkje in de keuken te komen nemen. Op 23 september staan ook de deuren van onze locaties in Zeist van 13.00 – 16.00 uur open voor belangstellenden.

De tweede deelkast in Den Dolder staat bij Pelita!

Deelkast

Onlangs was het zover: Kringloop Zeist kwam de deelkast brengen voor bij de deur van Pelita. Hij is prachtig geworden. Casper Schipper:'' Ik werk nog maar een week of 8 bij deze Kringloop en het was een feest om hem te maken.'' En dat is te zien.  Casper heeft zijn leven gewijd aan timmeren en zo en vooral hergebruik heeft zijn hart. 

Maak Zeist leuker, socialer en duurzamer

De organisatoren van de Frisse Pitch Merel de Jong (l) (Stadslab Zeist) en Margreet van der Pijl (Samen Duurzaam Zeist). 

Heb je een wild idee om Zeist leuker, socialer en duurzamer te maken, meld je dan aan voor de Frisse Pitch. De bedenkers van de vijf beste ideeën krijgen 1.000 euro om het idee uit te voeren. Tot 8 september kun jij je idee indienen.
 

'Het tempo naar de energietransitie moet omhoog'

Gemeente Zeist

Dit is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek dat de Rekenkamer Zeist heeft laten doen naar de stand van zaken wat betreft de energietransitie in Zeist. De ambities zijn er zeker en de wil om er te komen ook, maar de gemeente zal het tempo moeten opschroeven om de doelen te kunnen halen. Het hoofddoel is om in 2050 volledig energieneutraal te zijn en voor één derde in 2030. 

Nieuwsgierig naar RMN? Bezoek de Open Dag in Soest

Iedereen die geïnteresseerd is in Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) en haar werkzaamheden is zaterdag 16 september van harte welkom op de Lange Brinkweg 81 in Soest. Van 10.00 tot 15.00 uur is het mogelijk om een kijkje te nemen in ‘onze keuken’. Tijdens deze dag zijn een aantal voertuigen van dichtbij te bewonderen, zijn er demonstraties en is het mogelijk om allerlei vragen te stellen aan onze medewerkers. De open dag is geschikt voor alle leeftijden en de toegang is gratis.

Woningbouwplan op locatie politiekantoor Leyenseweg

Bink Park

Onlangs is de koop- en realisatie overeenkomst getekend tussen Aalberts en Did Vastgoedontwikkeling en de gemeente De Bilt. Sinds december 2020 zijn Aalberts en Did Vastgoedontwikkeling eigenaar van het voormalige politiekantoor aan de Leyenseweg in Bilthoven. Met het ondertekenen van de koop- en realisatieovereenkomst is er overeenstemming bereikt met de gemeente De Bilt over de aankoop van de naastgelegen volkstuinen.

VvE Herenplein kiest voor zonnepanelen

Bestuursleden Ruud Miltenburg, Wim van Beusekom en Peter den Hartog van VvE Herenplein op het dak van hun complex.

Het dak van appartementencomplex Herenplein in De Bilt krijgt zonnepanelen, dat besloten onlangs de leden van de VvE. Bewoners Ruud Miltenburg en Rob de Veen zijn de initiatiefnemers. Ze zijn blij met het besluit. En met de begeleiding vanuit Biltse Zonnedaken, een project van BENG! 

Participatieronde Spoorzone levert goede basis op

Stationsgebied Bilthoven

Het verslag van de eerste participatieronde Spoorzone Bilthoven is klaar en staat op de website van het project. Veel mensen hebben aan het proces meegedaan. Dat heeft een brede inventarisatie opgeleverd van wensen, ideeën maar ook zorgen van bewoners,  ondernemers en belangenorganisaties. Dinsdagavond 4 juli presenteert de gemeente het verslag op een voor iedereen toegankelijke gebiedsconferentie.