Wonen

WNF Regioteam Utrecht actief in Overvecht

Clean Up day Overvecht

Op zaterdag 1 mei waren diverse vrijwilligers van WNF Regioteam Utrecht te zien in de wijk Overvecht. Maar liefst 9 vrijwilligers gingen gewapend met stok en afvalzak aan de slag om afval te verzamelen. Na even kort te hebben verzameld - de meesten hadden elkaar lange tijd niet gezien door de huidige omstandigheden - werd er in groepjes van twee afval geprikt. De vangst was helaas weer goed: maar liefst 9 volle zakken afval zijn er geraapt! 

Auteur
WNF Regioteam Utrecht

RMN: Gewijzigde inzameldag Hemelvaart

RMN logo

Op Hemelvaartsdag is Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gesloten en vindt er geen inzameling van huishoudelijk afval plaats. Dit geldt zowel voor de containers (kliko’s), als voor de boven- en ondergrondse verzamelcontainers. Ook de recyclingstations zijn op Hemelvaartsdag gesloten. Op de dag ná Hemelvaart (vrijdag 14 mei) halen de medewerkers van RMN het huishoudelijk afval op zoals u gewend bent en zijn de recyclingstations open volgens de reguliere openingstijden.

Auteur
Reinigingsbedrijf Midden Nederland

College schetst route naar aardgasvrije buurten

Gemeente Zeist

Zeist wil zo snel mogelijk, en uiterlijk in 2050, energieneutraal zijn. Een belangrijk onderdeel daarvan is het aardgasvrij maken van woningen en bedrijven in alle buurten. Het college heeft daarom een eerste inschatting gemaakt van hoe de overgang naar aardgasvrij kan plaatsvinden. 

Auteur
Gemeente Zeist

Dorpsakker De Parel is Heuvelrugvoorbeeldtuin

Dorpsakker De Parel in Amerongen

Naast de kruiden- en groentebedden die de vrijwilligers van Dorpsakker De Parel in Amerongen al jaren met veel liefde verzorgen, prijkt ook een prachtige border vol bessenstruiken. De nieuwste aanwinst daar is een aantal vaste kruidige planten, die van origine bijzonder goed passen in het gebied. Met die toevoeging kan De Parel zich sinds kort een openbare Heuvelrugtuin noemen. Bezoekers en voorbijgangers komen er kijken en doen ideeën op over hoe zij thuis ook kunnen Heuvelrug-tuinieren.

Auteur
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Wijkraad De Leijen wil deel belastinginkomsten voor wijkfonds

Wijkraad de Leijen Bilthoven

De Wijkraad constateert dat van 2011 t/m 2019 het % OZB-belasting is gestegen met ruim 25 %. Ook het totaal aan gemeentelijke belastingen is van 2011 t/m 2019 met ruim 25 % gestegen. In 2011 bedroeg het totaal aan gemeentelijke belastingen bijna 17 miljoen. In 2019 was dat ruim 21 miljoen. 

Auteur
Wijkraad de Leijen Bilthoven

Alleen GroenLinks en D66 vóór zonnepark Maartensdijk

Zonneweide Maartensdijk

Uitgerekend in de week waarin António Guterres, de secretaris-generaal van de VN, waarschuwt dat de wereld ‘aan de rand van de afgrond’ staat, wees de Biltse gemeenteraad een plan af voor zonnepanelen op een weiland langs de A27.  

Auteur
GroenLinks De Bilt

Tweede gratis ophaalronde snoeihout Zeist

Ophaalronde snoeihout

In mei organiseert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in de gemeente Zeist de tweede gratis ophaalronde voor het snoeihout.  Als u deze ophaalronde snoeihout wilt aanbieden, kunt u hiervoor tot en met 14 mei een afspraak maken. Bij het maken van de afspraak krijgt u de exacte ophaaldatum door.

Auteur
RMN
Fotograaf
Pixabay