Wonen

Programma ontmoetingsdag De Bilt gaat weer open

Gemeente De Bilt

Op 25 september bruist het weer in de kernen van gemeente De Bilt. Door de coronacrisis is de samenleving in De Bilt al anderhalf jaar ‘op slot’. De hoogste tijd om weer voorzichtig ‘open’ te gaan en elkaar weer te ontmoeten, te bewegen en te sporten en het culturele leven weer te beleven en zelf mee aan de slag te gaan. Op zaterdag 25 september wordt, onder aanvoering van het Kunstenhuis, hiervoor op meerdere locaties het startschot voor gegeven. Jong en oud is van harte welkom!   

Buurtbemiddeling lost al 25 jaar burenruzies succesvol op

Ellen en Wandhana

De maand september staat in het teken van het 25-jarig bestaan van buurtbemiddeling. Volgens een inschatting van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werden in die tijd ruim 180.000 conflicten tussen buren gemeld bij de buurtbemiddelingsorganisaties. Het lukt buurtbemiddelaars om in 7 van de 10 situaties buren te helpen naar een oplossing voor hun probleem. 

Fotograaf
Hans Lebbe

Leerlingen Bosbergschool helpen ouders recyclen

Wecycle scholenactie

Overal in Nederland liggen afgedankte elektrische apparaten, ook wel e-waste genoemd, die al lang ingeleverd hadden kunnen worden voor recycling, maar het komt er heel vaak niet van. De kinderen van De Bosbergschool uit Hollandsche Rading gaan hun (groot)ouders nu een handje helpen, om te voorkomen dat alles bewaard blijft.

Nieuwe wijkcentrum in Vollenhove: ’t Volle Hof 

MeanderOmnium

Voor de zomervakantie deed welzijnsorganisatie MeanderOmnium een oproep aan de inwoners van Zeist om een naam te bedenken voor het nieuw te openen Wijkservicepunt in de Torenflat. Er waren meer dan 50 inzendingen. Een jury, bestaande uit zes Zeisternaren, heeft na goed beraad gekozen voor de naam: ’t Volle Hof! Deze naam wordt geplaatst op de voorgevel. De winnaars (er waren meerdere inzendingen met deze naam) ontvangen een prijs en worden natuurlijk uitgenodigd bij de officiële opening.

40 nieuwe huurwoningen ‘Geiserhof’ feestelijk geopend

Opening Geiserhof

Onlangs vierden de nieuwe bewoners een officieel openingsfeestje samen met de R.K. Woningbouwvereniging (RKWBV) en Van Wanrooij. Wethouder Laura Hoogstraten, Gerard Klomp van Van Wanrooij en Camiel Schuurmans van RKWBV onthulden samen de nieuwe naam ‘Geiserhof’ op het voormalige zwembadterrein in Zeist.

Samen schoonmaken in De Dolderse Torteltuin

Logo De Dolderse Torteltuin

De herfstschoonmaak van De Dolderse Torteltuin vindt dit jaar plaats op NL Doet-Burendag: zaterdag 25 september. 

Vanaf 15.00 uur steken we samen de handen uit de mouwen. Breng bezems, harken en kruiwagens mee. Vanaf 17.00 uur is er een borrel om elkaar te ontmoeten. Voor de kinderen is er een springkussen en  rond borreltijd zullen we broodjes bakken bij de vuurkorf.

Derde gratis ophaalronde snoeihout Zeist

RMN logo

In de maand september organiseert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in gemeente Zeist de derde gratis ophaalronde voor snoeihout van dit jaar. Als u deze ophaalronde snoeihout wilt aanbieden, maak hiervoor dan online een afspraak. Bij het maken van de afspraak krijgt u de exacte ophaaldatum door. Een afspraak maken kan tot en met 17 september, zolang er nog ruimte beschikbaar is op de ophaalroute. Vol is vol.  
 

Minister bijgepraat over rioolproject in Zeist

Minister bezoekt rioolproject

Samen met andere wethouders uit de regio ontving Zeister wethouder Wouter Catsburg gisteren minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) voor een werkbezoek in Houten. Centraal thema was aanpassing aan een veranderend klimaat (‘klimaatadaptatie’): hoe bereiden wij ons voor op extreem weer? Tijdens het bezoek opende de minister de proeftuin rond dit thema in Houten en nam zij onderzoekresultaten naar concrete maatregelen rond klimaatbestendigheid in ontvangst.

Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien

Gemeente Zeist

Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiel thuis. Soms is het nodig dat ze voor een middag, een weekend, maand of langer bij andere mensen terecht kunnen. De gemeente Zeist en andere gemeenten in de regio Zuidoost Utrecht zijn daarom op zoek naar mensen die iets voor deze kinderen willen betekenen.