Wonen

Woongoed Zeist en Viveste willen fuseren 

Ondertekening intentieovereenkomst fusie Woongoed Zeist en Viveste

De woningcorporaties Woongoed Zeist en Viveste hebben onlangs een intentieovereenkomst tot fusie getekend. De beoogde fusiedatum is 1 juli 2021. Bij de fusie ontstaat een krachtige, regionaal georiënteerde corporatie die is voorbereid op de toekomst. Samen hebben de corporaties een ruim woningaanbod van ongeveer 15.000 sociale huurwoningen in de gemeenten Houten, Wijk bij Duurstede en Zeist.   

Auteur
Woongoed Zeist en Viveste

Zeist kijkt naar kansen voor de toekomst

Gemeente Zeist

Onlangs heeft de gemeenteraad van Zeist ingestemd met de Propositie voor Zeist. Een propositie is hoe je de toekomst en je doelen ziet. Het is een uitnodigend perspectief. Deze Propositie geeft de ambities en de richting aan wáár en hóé Zeist urgente maatschappelijke opgaven een plek kan geven, zoals de realisatie van voldoende betaalbare woningen. De Propositie van Zeist vormt het startpunt voor verdere verkenning en gesprekken met de samenleving over de goede oplossingen voor de toekomst.

Auteur
Gemeente Zeist

Campagne: 'Heel Zeist Isoleert' start weer

Campagne Heel Zeist Isoleert

In de week van de duurzaamheid start de campagne ‘Heel Zeist Isoleert’ weer. Mijn Groene Huis helpt huiseigenaren in de gemeente Zeist met het maken van de goede keuze bij het isoleren van de woning. Extra aandacht besteden we aan ventilatie. Want isolatie en ventilatie zijn onlosmakelijk verbonden aan elkaar in een warm en comfortabel huis met een gezond binnenklimaat. 

Auteur
Mijn Groene Huis

Catsburg reikt eerste PMD-kliko in Austerlitz uit

Eerste PMD-kliko

De heer Marlet was onlangs de eerste inwoner van Austerlitz in het bezit van een kliko voor Plastic, Metaal en Drankenkartons (PMD). Wethouder Wouter Catsburg overhandigde hem de grijze kliko met de oranje deksel. Alle bewoners van de ongeveer 800 laagbouwwoningen in Austerlitz ontvangen dezelfde week eenzelfde kliko. 

Auteur
Gemeente Zeist

Veiligheidsregio Utrecht: Rookmelders redden levens

VRU logo

In heel Nederland zijn in oktober de Brandpreventieweken. Ieder jaar wordt dan voorlichting over brandveiligheid gegeven om slachtoffers van woningbrand te voorkomen. Dit jaar staat in het teken van ‘Rookmelders redden levens!’.

Auteur
Veiligheidsregio Utrecht

Activiteiten Duurzaamheidsweek geheel coronaproof

Plog it Up

Tijdens de Biltse Week van de Duurzaamheid kan je deelnemen aan allerlei leerzame, leuk en vooral duurzame activiteiten. Doe je mee? Bij de inrichting van de activiteiten is rekening gehouden met geldende corona-maatregelen. Wij verzorgen samen een corona-proof programma.

Auteur
Duurzaam De Bilt

Directeur RMN trots op medewerkers na succesvol jaar

Jaarverslag RMN

Voorwaarts gaan met het werken aan een veilige, schone en duurzame omgeving, dat was het centrale thema voor RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) in 2019. Onlangs presenteerde de organisatie haar jaarverslag 2019 met als titel ‘Voorwaarts’. RMN zamelt afval in voor Bunnik, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist. 

Auteur
Redactie

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Woninginbraak

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. 

Auteur
Gemeente De Bilt