Sport

Tennis voor mindervaliden? Het kan bij Helios

Rolstoeltennis

In samenwerking met Buurtsportcoach Mens De Bilt maakt Helios het mogelijk dat mindervaliden of mensen met een fysieke beperking lekker buiten kunnen tennissen. 
Het clubhuis en de banen zijn rolstoel toegankelijk. En ook tennisles is mogelijk via tennisschool UTO.

Auteur
Helios

Christiaan de Kleijn staat zijn mannetje in NK

Christiaan de Kleijn

Met zijn tweede plek tijdens de derde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max bewees karter Christiaan de Kleijn afgelopen weekeinde opnieuw dat hij één van de voornaamste kanshebbers is op de titel.

Het veertienjarige talent uit Bosch en Duin was op circuit De Landsard ouderwets snel in de Junioren-klasse. Dat vertaalde zich in opnieuw de nodige punten voor de titelstrijd.  

Auteur
Redactie
Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Leontien van Moorsel haalt verhalen op tijdens fietstocht 

Fietstocht

Voormalig profwielrenster Leontien van Moorsel fietst van 19 oktober tot en met 2 november door alle provincies in Nederland op verzoek van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta. De fietstocht heeft als doel om aandacht te vragen voor het samen herinneren van overleden dierbaren. Tijdens de tocht haalt Leontien verhalen op bij nabestaanden in twaalf steden. Op 26 oktober vertrekt Leontien uit Zeist.

Auteur
Monuta
Fotograaf
Pixabay

Vrouwen Saestum geven voetbalclinic aan jeugd

Tijdens de herfstvakantie gaan de reguliere voetbaltrainingen vaak niet door, maar niet getreurd: de Saestum vrouwenselectie organiseert op 21 oktober de tweede editie van de Saestum Skills Clinic! Tijdens deze clinic, voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar, krijgen de kinderen leuke en leerzame voetbaltechnische oefeningen gegeven door de vrouwen van Saestum die zelf op het hoogste landelijke amateurniveau voetballen. 

60-plussers werken zich in het zweet en verhogen weerstand!

Zilver Fitness

Je hebt vast weleens gehoord van bootcamps of CrossFit. Bij deze sporten denk je misschien aan twintigers die na hun werk in de sportschool staan om aan hun spieren en souplesse te werken. Maar er is meer! In Zeist is het sinds drie jaar mogelijk om bij een van de veertien locaties van ZilverFitness te trainen: een sportschool speciaal voor 60 plussers. Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden en alles wordt na de les netjes schoongemaakt.

Auteur
Redactie

FC De Bilt schorst vrijwilliger om vermeend ontoelaatbaar gedrag

Logo FC De Bilt

Een vrijwilliger van FC De Bilt is geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag op Snapchat. De man zou contact hebben gezocht met minderjarigen. De gedragingen zouden niets te maken hebben met zijn vrijwilligerswerk bij de voetbalclub. Op Facebook werd afgelopen week door diverse mensen gesproken over het gedrag van de man.

Auteur
Redactie

Jubileum voor leidster Jacqueline bij Fit en Fut

Fit en Fut

De maandagmorgen sportgroep voor ouderen, Fit en Fut, had onlangs een feestje omdat hun leidster, Jacqueline Minnee, 20 jaar voor de groep stond. Na een uurtje sporten met loop,- evenwicht,- en kracht oefeningen, sloten we dit keer de les af met  paaltjesvoetbal. Daarna werd er koffie gedronken met wat lekkers er bij. Ondanks dat we rekening moesten houden met de 1,5 meter afstand, mocht dat de pret niet drukken.

Auteur
Fit en Fut

Morris Schuring (15) verbaast zichzelf in Porsche Carrera Cup

morris schuring

Het begint langzamerhand ‘normaal’ te worden voor autocoureur Morris Schuring, een race winnen. Na een zege in de eerste en tweede ronde van het kampioenschap deed hij dat ook tijdens de derde ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux. Op het circuit van Zandvoort won de vijftienjarige scholier uit Den Dolder de eerste race en werd hij tweede in de tweede race. Met slechts één puntje achterstand op de kampioenschapsleider ligt de titelstrijd nog volledig open.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Porsche Carrera Cup Benelux

Plannen voor sportparken Dijnselburg en Noordweg

De gemeente Zeist wil de sportparken Dijnselburg en Noordweg opknappen en opnieuw inrichten. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de plannen voor de sportparken. De gemeenteraad neemt naar verwachting op 10 november een besluit over dit onderdeel van het masterplan buitensportaccommodaties .

Mooiste velden van de regio

Auteur
Gemeente Zeist

Tai Chi voor senioren in Het Lichtruim

Frits Koens, docent Tai Chi bij KunstenHuis Dansschool EDC

Onlangs is Frits Koens gestart met zijn lessen Tai Chi bij KunstenHuis Dansschool EDC in Het Lichtruim in De Bilt. Deze cursus voor senioren bestaat uit series van 10 lessen en vindt elke vrijdagochtend plaats van 10.00 - 11.30 uur. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

Auteur
KunstenHuis
Fotograaf
Sjoerd Derine