Sport

Sportcentrum Kees wil veilige en inclusieve omgeving

Vlnr: André Hehemann (directeur Klant & Markt, Qbuild De Jong), eigenaar Robert Schouten, en Bart van de Kerkhof (algemeen directeur, Muurbloem design studio). 

Sportcentrum Kees in Bilthoven zal komend najaar verbouwd worden. In samenwerking met Muurbloem Design Studio en lokaal bouwbedrijf Qbuild De Jong krijgt het Bilthovense sportcomplex een nieuw entreegebouw en een vernieuwde horeca. Sporters blijven welkom tijdens de werkzaamheden.

Fotograaf
Muurbloem design studio

Stichtsche Rugby start nieuw seizoen

Op de Stichtsche Rugby Football Club in De Bilt vindt de kennismaking en voorstelling van het U14 team plaats voor het 2021/2022 seizoen

Na 2 maanden rust is het U14 team van start gegaan voor hun eerste jaar op een volledig veld. Dit seizoen staan er ineens twee teams van 15 man op het veld die allemaal nieuwe vaardigheden op moeten doen. Hun trainingen begonnen dan ook al een week eerder om fit en voorbereid de competitie in te gaan. Er wordt veel van ze gevraagd dit jaar, bijna allemaal naar het voortgezet onderwijs, een aantal ver buiten hun woonplaats, en ook nog eens een klasse hoger spelen.

Paralympiër Annika Van der Meer gehuldigd in Zeist

Wethouder Sander Jansen (links) feliciteert Annika van der Meer met zilveren medaille.

Zilveren medaillewinnares op de Paralympics, Annika van der Meer uit Zeist, is onlangs door haar buurt en wethouder sport Sander Jansen gehuldigd. In Tokio won zij samen met Corne de Koning zilver bij het roeien. Bij thuiskomst was de buurt uitgelopen om haar feestelijk te ontvangen. Van der Meer behaalde haar medaille in de roeiklasse Gemengd PR2. Na een inhaalactie in de laatste meters gingen zij het Chinese team voorbij. Het Engelse team werd winnaar.

De Bilt gaat (weer) open, vier mee

De Bilt gaat weer open

Al anderhalf jaar is onze samenleving door de coronacrisis ‘op slot’. Nu de coronamaatregelen weer iets meer toelaten is het hoog tijd om als samenleving weer ‘open’ te gaan en elkaar te ontmoeten, te sporten en het culturele leven weer te beleven en te omarmen. Op zaterdag 25 september van 10.00 – 16.00 uur zal op diverse locaties in onze gemeente hier een startschot voor worden gegeven. 

Doe mee met het Nijntje Beweegdiploma

Nijntje bewegen

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij gymnastiekvereniging Hygiëa op Sportpark Saestum meedoen met de lessen van het Nijntje Beweegdiploma! Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Karter Christiaan de Kleijn laat zien topregenrijder te zijn

Christiaan de Kleijn

De uiteindelijke uitslagen in de finale gaven helaas een niet helemaal representatief beeld van zijn snelheid. Maar gezien de omstandigheden en het niveau was karter Christiaan de Kleijn niet ontevreden met zijn optreden tijdens de derde ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy. Op het circuit van Mülsen in Duitsland eindigde de zestienjarige coureur uit Bosch en Duin op de respectievelijk negentiende en elfde plaats. 

Toon Hermans Huis vereerd met Businessloop Amersfoort

Businessloop Toon Hermans Huis Amersfoort

We gaan weer! Businessloop Amersfoort 2021 gaat door en wel op vrijdag 24 september. Hardlopen voor het goede doel, gezelligheid met collega’s tijdens de BBQ en volop gelegenheid om weer ‘live’ te netwerken. De opbrengst van zowel de Businessloop als van Run for Life van Het Nieuwe Eemland, gaat naar het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA). 

‘Jonkie’ Flynt Schuring (14) laat zien hoe rijden in de regen moet

Flynt Schuring

Hij is één van de jongste karters in de Rotax Max Senioren-klasse, maar ondanks een relatief gebrek aan ervaring, was dat geen enkele belemmering voor Flynt Schuring. De pas veertienjarige coureur uit Den Dolder liet zaterdag tijdens de derde ronde van het NK zien dat hij een uitstekend regenrijder is. Op het circuit van Spa troefde hij iedereen af en pakte zo heel knap zijn eerste overwinning bij de Senioren. 

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Christiaan de Kleijn doet uitstekende zaken in NK 

Christiaan de Kleijn

Na afloop van het dubbele programma in het NK onlangs  had Christiaan de Kleijn gemengde gevoelens over zijn prestaties op het circuit van Spa. Door motorproblemen had de zestienjarige karter uit Bosch en Duin niet de snelheid om zo ver vooraan mee te doen als hij had verwacht. Tegelijkertijd deed hij uitstekende zaken voor het kampioenschap. Hij staat nu tweede in de Rotax Max Senioren-klasse en het verschil met de nummer één is miniem. 

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl