De Bilt

Floris: Elk kind verdient een cadeautje met Kerst

Kinderburgemeester De Bilt

De Biltse kinderburgemeester Floris Janssen heeft vanuit zijn thema ‘Armoede bij kinderen’ een actie bedacht om alle kinderen een feestelijke decembermaand te laten beleven. Floris vindt het belangrijk om oog te hebben voor kinderen die opgroeien in gezin waar ze het niet breed hebben en wil het graag bespreekbaar te maken. Door een inzamelingsactie voor kerstcadeautjes op touw te zetten, wil hij via de Voedselbank De Bilt kinderen verrassen met een presentje.
 

Meepraten en meedenken over Spoorzone Bilthoven

infoavond spoorzone

Hoe komt de Spoorzone Bilthoven eruit te zien? Sinds april zijn inwoners en belanghebbenden met de gemeente aan het nadenken over de toekomst van het stationsgebied. De komende twee maanden zijn er opnieuw verschillende mogelijkheden om mee te praten en mee te denken. Daarmee gaat het participatieproces een belangrijke volgende fase in.
 

Symposium Met hoofd, hart en handen naar de toekomst

Op zondag 12 november van 13:00-16:30 uur wordt in de OLV kerk aan de Gregoriuslaan 8 te Bilthoven een symposium georganiseerd t.g.v. 100 jaar OLV.
Het symposium heeft een oecumenisch karakter met als thema: Met hoofd, hart en handen naar de toekomst.
Prof.dr. Peter Nissen zal als voorzitter het symposium leiden. Prof.dr. Jozef Wissink, dhr. Hans Boerkamp en dr. Nicolette Hijweeghe zullen ieder hun visie geven op respectievelijk de onderwerpen Hoofd, Hart en Handen.

Sjoerd Potters: Het ravijn moet van tafel

Staatssecretaris Van Rij in gesprek met DB M50

Op woensdag 20 september vond in Den Haag het M50 evenement ‘Laat ons niet in de st(r)eek!’ plaats. Vele M50 leden waren present om hun middelgrote gemeente te vertegenwoordigen, zo ook gemeente De Bilt. Doel van het evenement was om in gesprek te gaan over actuele thema’s met Kamerleden, bewindspersonen en fractiemedewerkers op de dag na Prinsjesdag. Deze dag vinden in de Tweede Kamer de Algemene Politieke Beschouwingen plaats, het belangrijkste debat van het politieke jaar.

Dameskleding bij boomkwekerij Jan van Vulpen

Op zaterdag 7 oktober 2023 van 10.00-16.00 uur vind je leuke tweedehands dameskleding in de gezellige kas van boomkwekerij Jan van Vulpen aan de Groenekanseweg 250 in Groenekan. Struin langs 25-30 kramen met dameskleding en accessoires als schoenen, sjaals, riemen, tassen en sieraden. Maar ook buiten de kas kun je heerlijk over de kwekerij lopen met bomen, struiken, planten en tuindecoraties. We serveren koffie/thee en lekkers. En parkeren is gratis. Je bent meer dan welkom! Géén handelaren!

Koop een boek, krijg een boek bij Bilthovense Boekhandel

Bilthovense Boekhandel

In het najaar van 2010 kwam de droom van Ike Bekking uit. Aan het Emmaplein opende ze de Bilthovense Boekhandel. Na 2 jaar verhuisde de winkel naar het markante Dudok gebouw aan de Julianalaan. Hier groeide de boekwinkel, dankzij haar passie en vakmanschap, uit tot een begrip bij boekliefhebbers, schrijvers, dorps- en branchegenoten. 

Fotograaf
Eric Coolen

De tweede deelkast in Den Dolder staat bij Pelita!

Deelkast

Onlangs was het zover: Kringloop Zeist kwam de deelkast brengen voor bij de deur van Pelita. Hij is prachtig geworden. Casper Schipper:'' Ik werk nog maar een week of 8 bij deze Kringloop en het was een feest om hem te maken.'' En dat is te zien.  Casper heeft zijn leven gewijd aan timmeren en zo en vooral hergebruik heeft zijn hart.