De Bilt

Actief in De Bilt: KunstBuffet gaat door!

Actief in De Bilt

Na het succesvolle KunstBuffet deze zomer, organiseren KunstenHuis Idea en WVT tot eind van 2022 een super leuk gratis activiteitenaanbod voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het KunstBuffet biedt verschillende cultuuractiviteiten aan zoals; circus, schilderen, koken, dansen en medialab. Met het KunstBuffet willen KunstenHuis Idea en WVT dat alle kinderen toegang hebben tot kunst en cultuur. In het KunstBuffet kan je overal van proeven, zonder kosten en zonder aanmelding.

Intercultureel Eetcafé weer terug op een nieuwe locatie

Na lang zoeken naar een nieuwe locatie zijn we toch weer een beetje terug bij ‘af’: op zondag 2 oktober maakt het Intercultureel Eetcafé onder leiding van Pinipa en Niro Manawaduge een doorstart in ontmoetingscentrum Bij de Tijd, Prof. Dr. Kamerling Onnesweg 14 in De Bilt.

In het ontmoetingscentrum van Silverein is de wens ontstaan om meer contact met de buurt te krijgen. Er is daarom contact gezocht met MENS en zo zijn wij met elkaar overeengekomen om weer elke eerste zondag van de maand samen te eten. 

Nieuwe beweegroute in gemeente De Bilt

Beweegroute

Bewegen en sporten is belangrijk voor lichaam en geest en draagt bij aan het welbevinden van inwoners. Als gemeente willen we bewegen daarom stimuleren en zo aantrekkelijk, gratis en makkelijk mogelijk maken. In samenwerking met het bedrijf QR-FIT heeft de gemeente een beweegroute uitgezet in kernen De Bilt en Bilthoven.  Op vrijdag 23 september om 14.15 uur wordt deze nieuwste beweegroute van QR-FIT officieel geopend. 

Wie helpt Milou (27) met haar 2 kindjes?

Milou

Handjehelpen koppelt mensen die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. We zijn voor Milou (27) op zoek naar een maatje. Milou (27) heeft net haar tweede kindje gekregen. Haar oudste dochtertje is 1,5 jaar oud. Onder andere vanwege een belast verleden valt de zorg voor de twee kinderen, als haar man van huis is, haar best zwaar. Milou woont in Maartensdijk in een fijne eengezinswoning.

VKZ versterkt team met Mark Schooneman

VKZ Mark Schooneman

Mark Schooneman (26) is als is als junior project- en procesmanager in dienst getreden bij VKZ BV, een adviesbureau op het gebied van management en economie van vastgoed- en gebiedsontwikkeling.  

Kom jij meezingen bij ons vrouwenkoor Ludi Cantare?

Ludi Cantare

Ons repertoire is klassiek met een lichte toets. Wil jij je licht eens opsteken, kijken of meezingen tijdens een repetitieavond? Je bent van harte welkom! Bij ons mag je drie keer vrijblijvend de repetities bijwonen op maandagavond van 20.15 – 22.00 uur in het Lichtruim Planetenplein 2, 3721 LH Bilthoven.

Fotograaf
Lidy van Noordenburg

Bijeenkomst Veilig op het internet – hoe bescherm je jezelf?

U heeft er allemaal wel eens over gehoord en misschien is het u zelfs wel eens overkomen: via WhatsApp een berichtje krijgen om geld over te maken naar uw zoon of dochter met als gevolg dat uw rekening wordt leeggehaald. Of via de mail een bericht van de bank dat ‘ze’ een aanval gezien hebben en dat al uw geld snel moet worden overgeboekt, omdat u het anders kwijt bent. 

Openheid over psychische aandoeningen

Psychische aandoeningen

‘Wat zullen mensen van me denken als ze weten dat ik psychische klachten heb?’ Het blijft voor veel mensen lastig om open te zijn over hun psychische problematiek. Ze zijn bang voor afwijzing, onbegrip en stigma. We kennen bijna allemaal wel iemand met burn-out, depressie, angststoornis of autisme of we krijgen er zelf mee te maken. Waarom blijft het dan zo moeilijk om hier open over te praten?