De Bilt

Martijn onderweg naar Bilthoven vanuit Frankrijk

Martijn Koning

Vandaag, op dinsdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag begint Martijn Koning (51) aan een wandeling van ongeveer 2000 km vanuit zijn woonplaats Le Ségur (Tarn) in Frankrijk naar Nederland. Hij hoopt begin november aan te komen in Bilthoven voor de 91e verjaardag van zijn moeder woonachtig in een woonzorgcentrum. 

Fotograaf
Helen Arenz

Programma ontmoetingsdag De Bilt gaat weer open

Gemeente De Bilt

Op 25 september bruist het weer in de kernen van gemeente De Bilt. Door de coronacrisis is de samenleving in De Bilt al anderhalf jaar ‘op slot’. De hoogste tijd om weer voorzichtig ‘open’ te gaan en elkaar weer te ontmoeten, te bewegen en te sporten en het culturele leven weer te beleven en zelf mee aan de slag te gaan. Op zaterdag 25 september wordt, onder aanvoering van het Kunstenhuis, hiervoor op meerdere locaties het startschot voor gegeven. Jong en oud is van harte welkom!   

King Arthur Groep organiseert informatiebijeenkomsten

King Arthur Groep logo

Wil jij meer weten over werken bij King Arthur Groep?  En ben jij benieuwd welke leuke baan wij voor jou in petto hebben? Meld je aan voor één van onze informatiebijeenkomsten!  Stuur een mail naar marlou.werkmeester@kingarthurgroep.nl

Waar: Locatie Bilthoven, Professor Bronkhorstlaan 10 gebouw 104 
Wanneer: 30 september 2021
Hoe laat: 15.00 tot 17.00 uur

Micha de Winter In de Hoofdrol

Op 3 oktober vindt de tweede ‘In de Hoofdrol’ plaats, locatie wordt nog bekend gemaakt. Dit keer staat Micha de Winter centraal. 

Micha is misschien bekender van tv, dan hij in de Groenekanse lanen is. Hij is emeritus hoogleraar Pedagogiek, en adviseert nog regelmatig. Niet als studeerkamergeleerde, hij stapt op betrokkenen af. Zo liet hij zich voor onderzoek opsluiten in de gevangenis of spreekt hij jongeren uit Kanaleneiland aan om hen te vragen wat zij Rutte zouden adviseren over jeugd in Coronabeleid. 

Aandacht voor dementie bij Bibliotheek Bilthoven

Wereld Alzheimer Dag

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema 'De vele gezichten van dementie. Bibliotheek Idea Bilthoven geeft in deze week op verschillende manieren extra aandacht aan het onderwerp dementie. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september organiseert Bibliotheek Idea een koffiemoment voor mantelzorgers, professionals en andere betrokkenen.

Fotograaf
Cathy Greenblat

Starten met muziek bij KunstenHuis

Maak kennis met de verschillende starten met muziek cursussen van het KunstenHuis.

Iedereen vanaf 1 jaar is van harte welkom bij KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist om kennis te maken met muziek. De muziekschool biedt hiervoor verschillende mogelijkheden in het programma ‘Starten met muziek’. Op veler verzoek worden deze succesvolle kennismakingscursussen nu ook op zaterdag aangeboden.

Fotograaf
Dieuwertje van Ravenswaaij

Steunpunt Mantelzorg gaat erop uit

Steunpunt Mantelzorg De Bilt caravan

Om mensen die voor een naaste zorgen te informeren over wat Steunpunt Mantelzorg voor ze kan betekenen, gaan de mantelzorgconsulenten in de derde week van september erop uit. Steunpunt Mantelzorg komt naar je toe! Met een kleine retro-caravan staan de consulenten op centrale plekken in onze gemeente. Iedereen die vragen heeft over mantelzorg kan langskomen bij de Mantelzorg-contact-caravan voor informatie, een goed gesprek en een kopje koffie. 

Op zoek naar bodemdiertjes

Bodemdiertjes

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.

Woensdag 22 september hebben wij de volgende activiteit: Miljarden kleine beestjes. Wil jij weten wat er allemaal onder en op de grond krioelt? Dan moet je zeker langskomen want we gaan met jullie naar het bos om dat te ontdekken. We nemen zoekkaarten mee, waarop de diertjes, die we kunnen vinden op staan.