De Bilt

Directeur zorg HDI Anette Pet zwaait af

Oud-directeur zorg Anette Pet, algemeen directeur Hanneke Haanraadts en de nieuwe directeur zorg Martine van der Goot

Anette Pet werkt sinds 2000 bij het Helen Dowling Instituut als klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd patiëntenzorg. Sinds 1 oktober 2018 is zij directeur zorg. In haar loopbaan leverde Anette Pet een significante bijdrage aan de erkenning van de mentale gevolgen van kanker. Per vandaag volgt Martine van der Goot, klinisch psycholoog en hoofd patiëntenzorg haar op als nieuwe directeur zorg. 

Fotograaf
Pim Geerts

Het meinummer van St Maerten is uit

Seyss-Inquart op bezoek op Persijn in 1942

‘Arbeidsdienst voor Meisjes, Kamp IX, Huize Persijn., 112’ Met deze verwijzing in een oud telefoonboek wordt de vraag beantwoord, waar het meisjeskamp IX in Maartensdijk toch gevestigd was. Sint Maerten nummer 64, het tijdschrift van de Historische Vereniging Maartensdijk is uit en ligt zowel in de bus van de abonnees als in de schappen van de winkels. Prijs in de losse verkoop is € 6.

Jubileum Alexander Monro Ziekenhuis

Tien jaar gespecialiseerde borst(kanker)zorg

Het in borst(kanker)zorg gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis bestaat tien jaar. Het ziekenhuis is in deze periode uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de borstkankerzorg én patiëntbeleving. Vanaf de start is een vaste top tien notering verworven op ZorgkaartNederland, waar het ziekenhuis gedurende haar bestaansjaren een gemiddelde van een 9,5 scoort.