De Bilt

Bilthoven Biologicals aan de slag bij Reinaerde 

BBio bij Schaapskooi

Een bijenburcht bouwen bij kinderboerderij De Schaapskooi van Reinaerde. Dat was het doel voor de bedrijfsvrijwilligers van Bilthoven Biologicals (BBio). Op een stralende woensdagmiddag staken ze samen de handen uit de mouwen en klaarden de klus. En meer.

Geslaagde rommelmarktverkoop voor Oekraïne   

Rommelmarkt voor Oekraïne

Onlangs was het zonnig en druk op de Achterweteringseweg in Maartensdijk. Vrijwilligers van Stichting Razem hadden zich ingespannen veel spullen te verzamelen die in de verkoop gingen voor het goede doel: hulp aan Oekraïense ontheemden in de partnergemeente van de gemeente De Bilt, Mieścisko in Polen. De opbrengst van de verkoop leverde het mooie bedrag op van 680,- euro met dank aan de vrijwilligers en de kopers.

De laatste editie ALS Lenteloop Bilthoven

De zevende editie van de ALS Lenteloop te Bilthoven die dit jaar op 6 juni plaatsvindt, zal tevens de laatste editie zijn. Het bestuur van de ALS Lenteloop heeft besloten na zeven jaar te stoppen met de organisatie van dit mooie evenement. 

De ALS Lenteloop heeft zeven jaar lang een grote inspanning gevraagd, maar bovenal heeft het voor velen ontzettend veel positieve energie gebracht! Met alle edities samen hebben we bijna 1,4 miljoen euro netto opgehaald voor onderzoek naar de ziekte ALS en de teller loopt nog steeds. Daar zijn wij trots op. 

De nieuwe St Maerten verbindt het verleden met het heden

St Maerten

Terwijl we in Nederland het Rampjaar 1672 herdenken, woedt in Oekraïne een gruwelijke oorlog met bombardementen, verwoestingen, burgerslachtoffers en vluchtelingen… De redactie van St Maerten wijst, in het voorwoord van de nieuwste uitgave, op de overeenkomsten tussen toen en nu bij een artikel van Anne Doedens over het Rampjaar in onze regio (Het Huis van kolonel d’Aquila verwoest). 

Van gospel tot jazz, van musical tot klassiek; wie zingt er mee?

Zanggroep Woudkapel

In De Woudkapel is een zanggroep actief en iedereen is welkom zich er bij aan te sluiten. Onder leiding van zangdocent José Scholte worden in een groep van circa 15 personen laagdrempelige nummers gezongen. Het repertoire bestaat uit meerstemmige liederen uit allerlei culturen en in allerlei talen, die weinig repetitietijd vragen. Zangervaring is niet nodig.

Eerste rijdende kinderkamer in Alexander Monro Ziekenhuis

Rosemijn Reimerink en Justin de Wit in de rijdende speelkamer op de afdeling Chemotherapie

De eerste rijdende kinderkamer in het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis werd vandaag geopend door de nu 14-jarige Breast Care Foundation (BCF) kids ambassadeur Justin de Wit, samen met Esther Vergeer. Met deze mobiele kinderkamer kan een kind met de moeder meerijden tijdens de (soms lange) borstkankerbehandelingen zodat het in de nabijheid van de moeder kan spelen.

Fotograaf
Marjolein de Jong

Rover Crofts Groep organiseert activiteitendag voor alle jeugd 

Activiteitendag Rover Crofts Groep

Onlangs heeft de Rover Crofts Groep (scouting) een uitgebreide activiteitendag georganiseerd voor alle jeugd en jongeren in en rondom Bilthoven. Deze dag was onderdeel van het Crisis- en Herstelplan Corona van de Gemeente De Bilt. En het enthousiasme was groot. De hele dag hebben leden en niet-leden (en hun ouders) op het terrein van de Rover Crofts Groep en in het bos bij de Ruysdaellaan in Bilthoven deelgenomen aan een festival van activiteiten.

Nieuwe opvangvoorzieningen voor Oekraïense vluchtelingen

Gemeente De Bilt

Gemeente De Bilt richt de komende maanden drie nieuwe opvangvoorzieningen in voor Oekraïense vluchtelingen. In totaal kunnen hier ongeveer honderd vluchtelingen duurzaam worden opgevangen. Deze vluchtelingen verblijven momenteel op plekken waar zij maar een korte periode kunnen blijven; in hotels, bij mensen thuis of in het gemeentekantoor. De nieuwe plekken zijn geschikt voor een langer verblijf.