Burgerinitiatief De Bilt tegen windturbines

Windturbines in de gemeente De Bilt? De inwoners in de zes kernen keren zich massaal tegen dit plan. Het burgerinitiatief tegen plaatsing windturbines is ruim 1.000 keer ondertekend door kiesgerechtigde inwoners vanuit alle 6 kernen van gemeente de Bilt.

Maurits de Bruin, initiatiefnemer van het burgerinitiatief, is blij dat het initiatief massaal wordt gesteund. De Bruin, opgegroeid in Groenekan en inmiddels ruim 25 jaar woonachtig in Hollandsche Rading is zelf ook een groot tegenstander van deze gigantische windturbines. De beoogde windturbines zullen volgens hem een ramp zijn voor de inwoners alsook voor de natuurlijke omgeving. De Bruin, “onderzoeken tonen aan dat de windturbines impact hebben op het woongenot en leefgenot en gezondheidsschade kunnen opleveren. Daarnaast zijn er onderzoeksresultaten dat windturbines een negatief effect hebben op flora en fauna en de populatie in dat gebied”. Daarnaast vindt De Bruin het pure horizonvervuiling. Als burger van zo’n mooie gemeente als de Bilt moet je dit soort masten van 240 meter niet willen, pleit de Bruin.

“Windturbines van 240 meter op de voorgestelde locaties zijn onacceptabel voor nu en in de toekomst”, aldus De Bruin. Hij roept de wethouder op tot behoud en bescherming van de leefomgeving, dus goed rentmeesterschap.

Het burgerinitiatief en de meer dan 1000! ondersteunende handtekeningen zijn vrijdag 23 april namens het burgerinitiatief aan de verantwoordelijke wethouder van Groenlinks, mevrouw Brommersma, overhandigd. De gemeente is nu aan zet.

Overhandiging