Is de wolf gevaarlijk voor mensen?

Datum

Op dinsdag 11 mei geeft Glenn Lelieveld om 15.00 uur een (online) lezing over de terugkeer van wolven in Nederland. Deelname is gratis. 

Hoe gaan wij om met de komst van de wolf? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Wat betekent de komst van de wolf voor boeren? Is er in Nederland genoeg ruimte voor wolven? Waar komen ‘onze’ wolven vandaan? Waar kunnen ze terecht? Wat eten ze en wat doet het met de natuur?” Hoe kunnen we conflictarm samenleven? “Om er voor te zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen, moeten we de mythes en sprookjes van waarheid onderscheiden”, aldus Glenn. “Ook voorlichting is erg belangrijk, bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen.” 

Dat het herkennen van een wolf in de natuur nog niet zo eenvoudig is, laat hij zien met een mini-cursus ‘wolf herkennen’. Ook wordt een andere nieuwe carnivoor voor Nederland bekender gemaakt, namelijk het neefje van de wolf: de goudjakhals. Glenn Lelieveld is vrijwel dagelijks bezig met het ‘dossier wolf’ als coördinator van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging. Na zijn master heeft hij zich o.a. toegelegd op het geven van lezingen, hij is coördinator van een vrijwilligersgroep, organiseert symposia en volgt wolven in het veld met camera vallen o.a. bij de Duitse grens.  

Groene lezingen
Dit is de tweede lezing in een reeks van vier die Idea Bibliotheek Zeist in 2021 organiseert in samenwerking met de lokale natuur- en milieuorganisaties Stichting Milieuzorg Zeist (SMZ), Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), Team Natuur- en Duurzaamheidscommunicatie, Omgevingsdienst regio Utrecht (NDC Zeist) en de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ).
Leeftijd 12 + 

Aanmelden voor de lezing gaat via www.boswerf.nl Kijk bij ‘activiteiten’. Na je aanmelding ontvang je per mail een link naar de online lezing.
 

Fotograaf
Aaldrik Pot
Wolf