Onderzoek naar openbaar vervoer in Bilthoven

Auteur
Provincie Utrecht

De provincie Utrecht en vervoerder U-OV doen in samenwerking met de gemeente De Bilt onderzoek naar het gebruik van het openbaar vervoer in Bilthoven. Zij peilen onder reizigers en bewoners wat de beste routes zijn en hoe hier beter invulling aan gegeven kan worden. De bijbehorende enquête staat sinds vandaag online.

In Bilthoven-Noord rijden de buslijnen 77 en 78. Lijn 77 rijdt vaak en met grote bussen tussen Utrecht en station Bilthoven. In de enquête wordt gevraagd wat de beste route is voor deze lijn. Lijn 78 is een vaste buslijn die De Leijen en Centrum II (De Kwinkelier) verbindt met station Bilthoven. Lijn 78 wordt zo weinig gebruikt dat we denken dat deze lijn niet goed aansluit bij de behoefte van reizigers. In de enquête vragen wij wat u vindt van een alternatief voor deze lijn. 

Online enquête
De enquête loopt gedurende drie weken en kan worden ingevuld tot en met woensdag 12 mei 2021. Aan de hand van de uitkomsten zal de provincie Utrecht eind dit jaar in samenspraak met de gemeente De Bilt en vervoerder U-OV een besluit nemen over eventuele aanpassingen in het openbaar vervoer voor de lijnen 77 en 78.

Hier vindt u de link naar de online enquête: www.provincie-utrecht.nl/ovBilthoven

OV enquête