Lustrumeditie ALS Lenteloop brengt iedereen in beweging

Datum
Einddatum
Auteur
ALS Lenteloop

Dit jaar gaat de ALS Lenteloop voor de vijfde keer van start. Ondanks de huidige maatregelen rondom sportevenementen krijgt de 2021-editie, die tussen 24 mei en 6 juni plaatsvindt, een extra hoge fun-factor.

ALS Lenteloop 2021: verrassend én interactief programma 
De organisatoren hebben voor de ALS Lenteloop 2021 een verrassend én interactief programma ontwikkeld, met een FunRun van 5 of 10 km, die deelnemers op een zelf gekozen moment tussen 24 mei en 6 juni alleen of samen kunnen voltooien. Onderweg zullen de deelnemers via bakens de gekozen route volgen. Op deze bakens worden QR-codes aangebracht, die met een smartphone kunnen worden gescand om leuke content en leerzame informatie te kunnen bekijken en delen. Zo is er, speciaal voor de ALS Lenteloop 2021, een Lenteloop-lied uitgebracht, ‘Goudenregen’, dat te beluisteren is via Spotify (https://spoti.fi/3vic2sC).

Afsluitend is er op 6 juni een online feest, met een livestream optreden van onder andere De Hermes House Band. Virtuele bezoekers van het feest kunnen binnenkort een smakelijke BorrelBox bestellen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan onderzoek in de strijd tegen ALS.

Samen sporten, feesten én donaties werven
Deelname aan de ALS Lenteloop 2021 is mogelijk voor individuele lopers en voor groepen lopers, zoals een studententeam, schoolteam, sportverenigingen of bedrijfsteam. Samen sporten, feesten én donaties werven voor de strijd tegen ALS is daarbij het uitgangspunt. Het motto van de organisatie benadrukt dit: Iedereen Beweegt voor ALS! 

Inschrijven voor de ALS Lenteloop 2021 kan via de website: www.alslenteloop.nl/doe-mee. Hier is ook de mogelijkheid opgenomen voor zowel individuele deelnemers als voor groepen om met een eigen account zoveel mogelijk sponsoren te werven. Iedere deelnemer die zich vóór 1 april inschrijft, ontvangt het officiële ALS Lenteloop shirt. Ook zal er in de aanloop naar dit evenement volop online ingezet worden op het werven van zoveel mogelijk deelnemers. Inschrijven kan via deze link: www. alslenteloop.nl/meedoen

Wie niet wil deelnemen, kan ook een directe donatie doen. Hiervoor heeft de organisatie een speciale donatiepagina ingericht: www.alslenteloop.nl/doneren

Doelbedrag en goede doelen
De ALS Lenteloop 2021 streeft ernaar €200.000 in te zamelen ten gunste van twee doelen. In de eerste plaats is €65.000 nodig om ALS-patiënten te helpen om zelf thuis hun longfunctie te meten en door te geven. Dat is belangrijk, zeker in deze tijd van corona, waarin ALS-patiënten minder mobiel zijn. Daarnaast is €135.000 nodig voor Triacals, een project, waarin door internationale samenwerking een significante versnelling van medicijnonderzoek mogelijk wordt.

Over ALS Lenteloop Bilthoven
De ALS Lenteloop Bilthoven is in 2016 in het leven geroepen en werkt direct samen met Stichting ALS Nederland en zet zich met dit sportieve en feestelijke evenement in voor de strijd tegen ALS.

ALS Lenteloop