Sonia uit Bosch en Duin wint 100.000 euro

Een droom is werkelijkheid geworden voor Sonia uit Bosch en Duin. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd Sonia eerst met een smoes uitgenodigd bij Huis Doorn in Doorn. Daar stond Jamai Loman klaar om haar te verrassen met de cheque. 
 
Sonia (57) weet wel raad met haar prijs: "Dat wordt een grotere auto zodat mijn twee grote honden makkelijker mee kunnen! Verder willen we de tuin opknappen en een reis naar Australië maken met het gezin."
 
Huis Doorn en de BankGiro Loterij
Sonia uit Bosch en Duin werd verrast met de cheque bij Huis Doorn in Doorn. Het is een van de plekken die nauw verbonden is met de Eerste Wereldoorlog. Het Huis Doorn ontving in 2013 een bijdrage van 450.000 euro van de BankGiro Loterij. Met deze bijdrage kon het Huis Doorn gerestaureerd worden.
 
Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 751.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Bosch en Duin Bankgiro Loterij
Fotograaf
Jurgen Jacob Lodder