Stichtsche Rugby jeugd traint op de slee

Auteur
Stichtsche Rugby club

Weer en wind het deert rugbyers niet. De bikkels die het spel met de ovale bal spelen maken lange seizoenen en trainen het hele jaar door. 

De Stichtsche jeugd wordt langzaam naar die way of life gebracht. Tot 12 jaar draait het in de rugby wereld om de Fundamenten van rugby, om de Fun van het spel. Kinderen leren door leuke oefeningen ongemerkt de basis vaardigheden van rugby. Door het lopen met de bal, het overgooien, bepalen van een route door het veld en tijdig je teammaatjes gebruiken om de bal af te geven wordt je als jonge rugbyer vaardig met de ovale bal. Door deze oefeningen wordt al vrij snel een hecht team gevormd wat bereid is om voor een ander door het vuur of veelal de modder te gaan. Iedereen motiveert elkaar om samen dit mooie spel te vormen. Daar hoort op momenten ook afzien bij en dat is de volgende fase voor de jeugd vanaf 12 jaar.

Afzien was het zeker afgelopen week. Op het moment dat alle andere kinderen aan het sleetje rijden waren deden de jeugdrugbyers van 10 tot 12 jaar precies hetzelfde. Hun training in de sneeuw was een waanzinnig leuke afwisseling van technische oefeningen, bootcamp, sleetje trekken, sleetje duwen en een sleetje aan een koord van 25 meter naar je toe trekken met enkel je armen. Na een korte stop met warme choco en koek kwam de hoofdact van de training. In een groot vierkant van dik touw moesten vier teams elk een hoek bewaken zonder weggetrokken te worden. Voor vrijwel iedereen was dit het leukste onderdeel in de sneeuw. Of toch het afsluitend sneeuwballen gevecht….. De mooiste rugby training in tijden met een zeer hoge opkomst. 

Op de foto: De mini jeugdleden van Stichtsche Rugby hebben een sneeuw training waar hun ovale bal dit keer niet in het middelpunt staat. Dit keer is de slee het middelpunt met talloze leuke oefeningen 

Stichtsche Rugby club