Twee jonge ondernemers starten eigen bedrijf in Corona-tijd

Auteur
Redactie

‘Gewoon doen we gaan ervoor, juist nu!’ Stan Elderhorst (19) en Wessel Plate (20) droomden al jaren van een eigen bedrijf. Sinds 1 februari zijn hun dromen werkelijkheid geworden. Met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel zijn ze nu  officieel de eigenaren van het bedrijf ‘Colourful Multimedia’.

Ze noemen het zelf een uit de hand gelopen hobbyproject van twee schoolvrienden.  Tijdens het  eerste jaar van de middelbare school begon het eigenlijk. Filmpjes maken voor  YouTube, vooral het  filmen van trickshots. Het concept wilde niet van de grond komen,  dus besloten ze om zich te richten op het maken van aftermovies, commercials en interviews  voor de plaatselijke korfbalvereniging Tweemaal Zes.  

Op dat moment ontdekten ze dat dit perfect voor hen was weg gelegd. Wessel met zijn actieve karakter, gooit er op creatief gebied alles uit wat hij denkt. Hieruit vloeien honderden ideeën die Stan tenslotte aanvult, optimaliseert en verwerkt tot een strak en kleurrijk ontwerp. 

Binnen Tweemaal Zes ontstonden er vragen vanuit leden die naar de filmpjes keken. Het serieuze werk begon nadat ze de vraag kregen: “Kunnen jullie voor ons een trouwfilm maken?” Dit was de eerste grote opdracht en gelijk ook de start van een eigen onderneming, waarin ze alle creativiteit op het gebied van videografie, fotografie, graphic design en livestream voor particulier en bedrijven kwijt kunnen. 

Denken in mogelijkheden en oplossingen, vandaar hun slogan “Think Colourful”. Kijk voor meer informatie en het portfolio van Stan en Wessel op thinkcolourful.nl

Jonge ondernemers