Indrukwekkend eerbetoon overleden brandweerman Den Dolder

Auteur
Redactie

Zaterdagmorgen overleed vrijwillige brandweerman Pim uit Den Dolder door een val in een liftschacht van een appartementencomplex in Den Dolder. Zondagmiddag werd door tientallen brandweermannen een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Zij legden bloemen neer en vormden het water-ereteken met twee brandweerspuiten waarvan op tien meter hoogte de stralen elkaar kruisten.

Minister Ferd Grapperhaus betuigde zijn medeleven. "In Den Dolder is een brandweerman tijdens het werk overleden. Een groot verdriet. In gedachten bij zijn vrouw en kinderen. Ik wens hen sterkte. Brandweerlieden zijn er altijd voor ons als hulpverleners in noodsituaties. Geef hen steun bij het verwerken van dit verlies."

Pim was net vader geworden en nog niet zo lang woonachtig in Den Dolder. Hij had zich aangemeld als vrijwilliger bij de brandweer in het dorp. Daarvoor was hij werkzaam als vrijwilliger van de brandweer Zuilen. Ook daar is de verslagenheid groot. "Ons vak is niet zonder risico’s, dat realiseren we ons allemaal. We houden in ons hoofd rekening met het ergste, maar zijn nooit helemaal voorbereid op een vreselijke gebeurtenis als deze. Ik weet dat we elkaar niet allemaal persoonlijk kennen, maar we voelen onze droefenis op vergelijkbare manier. Ik wens iedereen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van het overlijden van Pim. Vind ook elkaars steun daarin en laten wij elkaar vasthouden."

Burgemeester Koos Janssen kwam zondagmiddag naar Den Dolder en was aanwezig tijdens het eerbetoon. Hij stak de brandweermannen en de familie een hart onder de riem. Veel Doldenaren legden bloemen neer bij het appartementencomplex en de lokale brandweerkazerne.

De Veiligheidsregio Utrecht heeft melding gedaan aan de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het voorval wordt onderzocht. Vanaf zondagochtend 22 november zonsopgang hangen de brandweervlaggen op de brandweerposten in Utrecht halfstok tot en met het moment van de uitvaart. Ook bij het gemeentehuis is dat het geval.

De brandweer Den Dolder is blij met het medeleven van vele mensen. Op de Facebook pagina stromen de reacties binnen. "Via deze weg willen we iedereen bedanken voor alle berichten van steun en troost. We hebben vanmiddag een mooi eerbetoon kunnen geven aan Pim."

Logo brandweer den dolder