Schaatsster Naomi van der Werf maakt overstap naar Friesland

Auteur
Redactie

Schaatsster Naomi van der Werf heeft dit seizoen het gewest Noord-Holland/Utrecht verruild voor het gewest Friesland. Daar traint ze en woont ze nu ook. Ze zit dicht bij het Thialf stadion in Heerenveen en dat is ideaal om te trainen. 

Helaas ontbreekt de 21-jarige rijdster uit Huis ter Heide bij het NK Allround komend weekend. Omdat de KNSB de voorwedstrijden vanwege corona annuleerde, wees de bond de deelnemers rechtstreeks aan. Helaas viel Naomi bij deze selectie voor het NK buiten de boot. 

Ze is enthousiast over de nieuwe ploeg, want nu heeft ze veel meer trainingsmaatjes in vergelijking met het gewest Noord-Holland/Utrecht, waar ze voor het merendeel alleen trainde. Naomi hoopt dat ze ooit geselecteerd wordt voor de nationale selectie.

Nu ze in Friesland in het Thialf stadion traint, mikt ze ook op een plek bij een commerciële ploeg. De schaatswedstrijden zijn vanwege corona voorlopig op een laag pitje gezet, maar er wordt wel volop getraind. In 2021 denkt Naomi weer aan wedstrijden te kunnen deelnemen. 
 

Schaatsen
Fotograaf
Pixabay