1000e deelnemer omruilactie Heel Zeist kiest voor Led

Auteur
Mijn Groene Huis

Mijn Groene Huis verwelkomde onlangs de duizendste deelnemer aan de lampen omruilactie. De heer Vogten uit Zeist ontving uit handen van campagnemanager Hans Snel een appeltaartje en mocht bovendien wat extra ledlampen uitzoeken.

De eerste duizend deelnemers hebben samen al meer dan 3.000 gloei- en halogeenlampen vervangen door led. Hiermee hebben zij samen 75.000 kWh aan stroom bespaard. Dat komt overeen met het totale stroomverbruik van 30 huishoudens. Er zijn voor huiseigenaren en huurders uit de gemeente Zeist nog steeds ledlampen beschikbaar. De speciale omruildagen (vrijdag- en zaterdagmiddagen) staan vermeld op de website www.omlaagdiemeter.nu. De actie loopt tot en met 1 december 2020. 

Ledlampen zijn bijna 10 keer zo zuinig als gloei- en halogeenlampen. Toch zijn in de meeste woningen nog volop gloei- en halogeenlampen in gebruik. Omdat mensen het zonde vinden om ze weg te gooien. Of omdat ze niet weten welke ledlamp ze moeten kopen. Als je een veelgebruikte gloeilamp vervangt door een even sterke ledlamp, bespaar je per jaar ongeveer 10 euro aan stroom. Op laten branden is dus niet verstandig. Een ledlamp verdien je binnen een jaar terug via je energierekening. De omruilactie maakt het nog eens extra aantrekkelijk. 

De omruilactie Heel Zeist kiest voor LED is een actie van Mijn Groene Huis in het kader van de meerjarige campagne Omlaag Die Meter. Met deze campagne wil Mijn Groene Huis bewoners helpen met energie besparen via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. De actie is in samenwerking met de gemeente Zeist, Woongoed Zeist en RK Woningbouwvereniging Zeist tot stand gekomen. 

Zie voor meer informatie www.omlaagdiemeter.nu/led

1000ste deelnemer ledactie