Ontruiming kraakpand Huis ter Heide ondanks hoger beroep

Auteur
Redactie

De provincie gaat het gekraakte pand op de Dolderseweg 54 in Huis ter Heide uiterlijk 26 november ontruimen. Dat is in overleg met de politie en de gemeente Zeist besloten. De krakers hebben hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechter dat zij het pand moeten verlaten. Deze uitspraak was op 2 november en de rechter heeft de krakers uiterlijk 2 weken de tijd gegeven om het pand te verlaten.

De beroepszaak van de krakers is ingepland op 23 november. Vanwege de onveiligheid van het pand en de uitspraak van de rechter zal de provincie niet wachten met de ontruiming tot de uitspraak in hoger beroep.

De provincie Utrecht spande een kort geding aan tegen de krakers. In het weekend van 23 augustus werd de ernstig vervallen marinierswoning aan de Dolderseweg in Huis ter Heide gekraakt. Het pand is te gevaarlijk om in te wonen door problemen met elektra en water. Daarnaast is er brandgevaar door gebruik van de in slechte staat verkerende schoorstenen en schimmelvorming. De provincie heeft de krakers hiervan meerdere malen en in een vroeg stadium op de hoogte gebracht. De visie van de provincie is nu bevestigd door de rechter.

De betreffende woning maakt deel uit van de kavels Westflank Vliegbasis Soesterberg (voorheen kavels Dolderseweg) en zijn eind 2019 opnieuw in ontwikkeling genomen. Hiervoor is een voorstel voor Gedeputeerde Staten in voorbereiding met daarin de kaders en uitgangspunten ten behoeve van de verkoop. De exacte vervolgstappen zullen na besluitvorming bekend worden.

Kapot huis
Fotograaf
Pixabay