Massale steun voor lokale clubs via Rabo Clubsupport

Auteur
Rabobank

De afgelopen weken hebben veel inwoners van de Kromme Rijnstreek en de Utrechtse Heuvelrug gestemd op hun favoriete clubs. 

Via Rabo ClubSupport zijn diverse bestedingsdoelen opgegeven door verenigingen en stichtingen. Rabobank-leden stemden vervolgens welke doelen daadwerkelijk financieel moesten worden ondersteund. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze clubs dus als geroepen.

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek, uitgevoerd door de Rabobank, blijkt dat in normale tijden 73 procent van de inwoners uit de provincie Utrecht die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown nog maar 26 procent was. Ruim 64 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging te hebben gemist.

Rabo ClubSupport
Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden konden clubs de afgelopen maanden aangeven voor welke bestedingsdoelen zij financieel ondersteund wilden worden door de Rabobank. Vervolgens stemden Rabobank-leden op welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moesten krijgen. Dit jaar hebben 186 clubs uit de regio zich aangemeld voor ondersteuning vanuit Rabo ClubSupport. 

Een van deze clubs is voetbalvereniging SV Houten. Zij gebruiken de steun voor het verduurzamen van de club, door de traditionele veldverlichting te vervangen door LED-verlichting. Een ander voorbeeld is korfbalvereniging NOVA uit De Bilt, die het geld wil gebruiken voor het opzetten van G-Korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport 

Rabobank