MeanderOmnium is er voor u, juist nu

Auteur
Stichting MeanderOmnium

Ondanks de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus kunnen bij welzijnsorganisatie MeanderOmnium in Zeist gelukkig veel diensten en activiteiten doorgaan. Natuurlijk wel in aangepaste vorm en op maat georganiseerd. Er is extra inzet om zicht te houden op eenzaamheid en aandacht voor kwetsbare bewoners. 

Contact bij eenzaamheid, zorgen of andere welzijnszaken
De medewerkers van MeanderOmnium zitten klaar voor iedereen met vragen of behoefte aan een luisterend oor: 030 - 694 04 00.

Het signaalpunt Eenzaamheid blijft bereikbaar. Heeft u behoefte aan contact? Of maakt u zich zorgen over iemand die eenzaam is of dreigt te raken? Bel dan naar het signaalpunt Eenzaamheid via 030 - 694 04 14 of kijk op www.zeist.nl/eenzaamheid
De sociaal werkers zijn aanwezig in de wijken om contact te houden met kwetsbare bewoners. 

Wat blijft open en gaat door?
Onze voorscholen (peuterspeelzalen) Ienie Mienie, Kameleon, De Torteltuin, De Stampertjes, Op Dreef en De Zwaluw blijven open. De ouderondersteuning bij gezinnen thuis gaat waar mogelijk door, eventueel digitaal. De speel-o-theek in Zeist-West blijft op afspraak open. 
Activiteiten voor kinderen en jongeren, zoals de SpeelMeeKar en de meidengroepen, gaan zoveel mogelijk door. Bij activiteiten voor volwassenen beoordelen het buurtteam en de sociaal werkers per activiteit of deze, eventueel in digitale vorm, door kunnen gaan.
De belbussen in Zeist en Utrechtse Heuvelrug blijven rijden, met maximaal vier personen per bus. 

Wijkcentra telefonisch bereikbaar
De horeca en de ruimtes voor verhuur en vergaderingen in wijkcentra Het Binnenbos, WSP Noord, De Koppeling, WSP Centrum (de Ark) en Pelita zijn gesloten. Dat betekent dat de eettafels niet in de huidige vorm plaatsvinden. We bekijken welke activiteiten met in achtneming van de maatregelen wel door kunnen gaan. Medewerkers van de locaties zijn bereikbaar via MeanderOmnium of de sociaal werker. 

Vrijwilligerscentrale Zeist
Hebt u tijd en ruimte om medebewoners van Zeist in deze moeilijke tijd hulp te bieden? Of heeft u zelf hulp nodig? Kijk dan op www.vrijwilligerscentralezeist.nl

Mantelzorg
Juist nu kan advies en psychische ondersteuning bij mantelzorg extra nodig zijn. Neem bij vragen of zorgen contact op via 030 – 692 53 19 of www.mantelzorgzeist.nl.

Zie ook de website www.meanderomnium.nl 
 

MeanderOmnium