Kohnstammplein in Zeist krijgt tijdelijk schoolgebouw

Auteur
Gemeente Zeist

Een groot aantal scholen in Zeist wordt gemoderniseerd en verduurzaamd. Dit past bij de ambitie van Zeist om al haar gebouwen te verduurzamen. Het tijdelijke gebouw aan het Kohnstammplein biedt onderdak aan drie verschillende scholen na elkaar. Op het moment dat een deel van de scholen wordt verbouwd, krijgen leerlingen daar tijdelijk les.

In 2019 hebben schoolbesturen en de gemeente afgesproken om onderwijshuisvesting te verbeteren. Het gaat daarbij om duurzaamheid, gezondheid en modernisering van de fysieke leeromgeving. Ongeveer vijftig schoolgebouwen worden tussen 2019 en 2034 (ver)nieuwbouwd of gerenoveerd. Een deel daarvan heeft tijdens het werk vervangende onderwijshuisvesting voor een jaar of langer nodig is.

De gemeente heeft gekozen om voor de aankomende zeven jaar, scholen tijdelijk te huisvesten op één centrale plek omdat dit voordeliger is en er schaarste is aan geschikte panden en braakliggende terreinen. Daarnaast is één gebouw waar een meer scholen gebruik van kunnen maken, duurzamer.

Aan het Kohnstammplein in Zeist in de wijk Vollenhove komt een tijdelijk (school)gebouw. Leerlingen van de Tobiasschool krijgen hier als eerste les. Daarna zal een andere school hier tijdelijk haar intrek nemen.

Het is de bedoeling dat het gebouw buiten schooluren een functie kan hebben voor inwoners van de wijk. Denk daarbij aan een ontmoetingsruimte voor bewoners, yogalessen, kooklessen of zwangerschapsgymnastiek.

Gemeente Zeist