Inwoners Gemeente Zeist geven gul aan de Nierstichting 

Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 september 2023 wordt opnieuw de jaarlijkse Collecteweek voor de Nierstichting gehouden. In Zeist wordt hieraan al jarenlang door vele inwoners een royale bijdrage geleverd. Een 180-tal collectanten gaan langs de deur, ondersteund door 24 wijkcoördinatoren en gecoördineerd door een zestal collectecoördinatoren in de wijken Zeist-Centrum, Zeist-West, Zeist-Noord, Kerckebosch, Den Dolder, Bosch en Duin/Huis ter Heide.

Ieder jaar vraagt het veel inzet en energie van deze betrokken vrijwilligers, die met zich veel plezier van deze mooie taak kwijten. Het resultaat is moedgevend. De Nierstichting behaalde in 2022 bij de jaarlijkse collecteweek landelijk een opbrengst van €3.116.000,-. In Zeist bedroeg de opbrengst in 2022 het mooie bedrag van  € 16.487,00. In 2021 was deze plaatselijke opbrengst zelfs € 18.294,00.

Onvermoeibare inzet voor het voorkomen van nierziekten
Collectecoördinator en collectant Piet M. Oskam: ‘Zeker in deze tijd een prachtige opbrengst! Met dit geweldige bedrag zet de Nierstichting zich onvermoeibaar in voor het voorkomen van nierziekten, een beter leven voor nierpatiënten en meer donornieren. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar innovatieve oplossingen om nierziekten in de toekomst te genezen.’ De collectanten hopen dan ook op een positieve ontvangst en gul geefgedrag tijdens de komende collecteweek in de derde week van september. 

Foto: Tijdens de collecteweek hijst coördinator Piet M. Oskam met hulp van kleindochter Zarah de vlag van de Nierstichting in het Zeister Wilhelminapark om deze actie meer bekendheid te geven.

Tijdens de collecteweek hijst coördinator Piet M. Oskam met hulp van kleindochter Zarah de vlag van de Nierstichting in het Zeister Wilhelminapark om deze actie meer bekendheid te geven.