Adriaan van Dis over zijn nieuwe roman

Datum

Donderdagavond 5 oktober komt Adriaan van Dis in Zeist vertellen over zijn onlangs verschenen roman ‘Naar zachtheid en een warm omhelzen’. 

‘De oorlog is voorbij,’ zei Ommie, ‘die gaan we hier vergeten.’ Een nieuwe jongen zou haar Adriaan worden. Met zijn nieuwe roman ‘Naar zachtheid en een warm omhelzen’ schrijft Adriaan van Dis een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre. Hij laat zien wat het heden zegt over het verleden in de reconstructie van het leven van Ommie, de dienstmeid van zijn grootvader waar de negenjarige jongen een hechte band mee opbouwde, en een ingrijpende zomer. Adriaan van Dis is de schrijver van een indrukwekkend literair oeuvre, waarin zijn jeugd in een uit Nederlands Indië gevlucht gezin en zijn reizen en belangstelling voor migranten en andere culturen de pijlers vormen. Hij publiceerde romans en verhalen. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en veelvuldig genomineerd. ‘Indische duinen’ (1985) werd bekroond met de Gouden Uil en ‘Ik kom terug’ met de Libris Literatuurprijs 2015. In hetzelfde jaar ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn totale oeuvre.

Deze avond vindt plaats in de winkel van Kramer & Van Doorn. Aanvang: 19:30 uur. Kosten:  10,00 euro. Aanmelden en meer informatie www.literairzeist.nl. Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.

Fotograaf
Geert de Groot
Adriaan van Dis