Jonathan & Rabobank, samen voor een gezonde toekomst

Het sponsorbeleid van Rabobank is de afgelopen jaren veranderd, enkel geld geven is geen duurzame oplossing. Door de krachten te bundelen wil Rabobank de door haar gesteunde verenigingen van binnenuit versterken en bijdragen aan de wereldwijde transities: de Voedseltransitie, Inclusie en de Energietransitie.

Jonathan heeft samen met Rabobank de ambitie gesteld om samen voor een gezonde toekomst te gaan. Rob Weber, voorzitter Jonathan: ‘Jonathan is een groeiende club en heeft ontzettend mooie plannen voor een nieuw, duurzaam clubgebouw. Daarnaast starten we dit seizoen met gezonde voeding voor onze jongste leden, onder andere door vers fruit aan te bieden op de wedstrijddagen. Dit zullen we op termijn doortrekken naar andere teams. Ook zal het aanbod in de kantine steeds meer verantwoord worden, zonder dat men hoeft in te boeten op de voetbalkantine beleving. ’

‘Jonathan draagt daarnaast ook bij aan een meer inclusieve samenleving. Hier zetten wij als bank ook graag stappen in’, vertelt Marcel Wijnen, directeur coöperatieve Rabobank. ‘Jonathan doet dit door o.a. de samenwerking met haar maatschappelijk partner Stichting Make-a Wish Nederland & Stichting Heartbeat, maar kijkt ook naar de mogelijkheden voor voetbalaanbod als G-voetbal, Walking voetbal en Senioren voetbal voor mensen met dementie. Zo blijft iedereen in beweging

“Jonathan bloeit als nooit tevoren!” vertelt Marco Koetsier (voorzitter Sponsorcommissie). “Voor dit seizoen hebben we maar liefst 107 teams bij de KNVB mogen inschrijven voor de competitie. Een recordaantal teams, waarmee wij als vereniging in de top10 in Nederland staan. Met ons enorme aantal jeugdteams staan we maar liefst in de top 5 van grootste voetbalverenigingen in Nederland. "Als je daarbij optelt dat al onze selectieteams ook nog eens op het hoogste niveau spelen, dat alle 107 teams een trainer hebben en 1 of 2 keer per week kunnen trainen, kun je je voorstellen dat we enorm trots zijn op onze vereniging en op al onze vrijwilligers!

Als je Marco vraagt naar de andere sterkte punten van deze Zeister vereniging vertelt hij: “Het damesvoetbal binnen vv Jonathan is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en onze dames maken flinke stappen, kijkend naar het niveau waarop de verschillende teams spelen. De grote groep recreanten zorgt voor een sterke, verbindende factor binnen onze vereniging en is een goed onderdeel van de vaste supportersclub. En wanneer je op zaterdagochtend ons terrein op komt zie je ruim 125 groene welpen/leeuwen (4-5-jarigen) hun onderlinge wedstrijdjes spelen op ons Sportpark. Mooier kan je weekend niet beginnen!”

Het aantal sponsoren is de afgelopen jaren enorm toegenomen, mede dankzij een zeer dynamisch team sponsorcommissie. De onderlinge betrokkenheid en wederkerigheid tussen de sponsoren en de leden van de Jonathan Business Club is mooi om te zien. Al met al ligt er een hele mooie basis om door te bouwen. Het bestuur en de sponsorcommissie van Jonathan zijn zeer trots dat de komende vier jaar de Rabobank wederom zichtbaar is op de shirtjes van alle 1.800 leden. Naast deze sponsoring zullen Jonathan en Rabobank op maatschappelijk gebied en duurzaamheid mooie stappen blijven zetten met elkaar.

Rabobank verlengt partnership met vv Jonathan