60-plussers werken zich in het zweet en verhogen weerstand!

Auteur
Redactie

Je hebt vast weleens gehoord van bootcamps of CrossFit. Bij deze sporten denk je misschien aan twintigers die na hun werk in de sportschool staan om aan hun spieren en souplesse te werken. Maar er is meer! In Zeist is het sinds drie jaar mogelijk om bij een van de veertien locaties van ZilverFitness te trainen: een sportschool speciaal voor 60 plussers. Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden en alles wordt na de les netjes schoongemaakt.

Spiermassa neemt af 
Ben-Anne (53) van ZilverFitness vertelt: “Na je dertigste neemt de botdichtheid al af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar.” Om juist die spiermassa te behouden, startte Ben-Anne samen met Malcolm, ZilverFitness.

Volgens neurowetenschapper Erik Scherder is beweging en krachttraining hét antwoord op corona, omdat dit je afweersysteem op peil houdt, je lijf in conditie houdt en het risico op dementie verkleint.

Trainen in kleine groepen 
Begin je liever niet in je eentje aan een nieuwe sport? Dat hoeft niet, want je traint in kleine groepen van 8-10 personen. Altijd onder leiding van een gediplomeerde coach.

Proefles
In Zeist zijn de lessen op maandag-, dinsdag- en donderdag ochtend. Hoe meer deelnemers aansluiten bij ZilverFitness, hoe groter het lesaanbod. Bel Ben-Anne op 030-752 35 48 of kijk op www.zilverfitness.nl

Adres: Woudenbergseweg 19 E2 Zeist, op het bedrijventerrein tegenover Hotel Oud London.
 

Zilver Fitness