Bijzondere deuren gaan open in Zeist

Op 9 en 10 september doet Zeist mee aan de Open Monumentendagen. Iedereen is dan welkom op locaties, die soms maar zelden open zijn voor publiek.

Peter de la Mar heeft namens erfgoedkoepel Geheugen van Zeist het programma samengesteld: “Ik ben heel blij met het gevarieerde aanbod dit jaar. Van bekende toppers als Slot Zeist en de Oude Kerk tot nieuwe parels als buitenplaats Oud Zandbergen en de voormalige Zilverfabriek aan de Karpervijver. In totaal doen liefst 45 monumenten mee in Zeist, Austerlitz, Huis ter Heide en Den Dolder. Met dank aan honderden vrijwilligers kun je bij veel monumenten bovendien genieten van allerlei extra activiteiten: rondleidingen, optredens, exposities en nog veel meer. Het volledige programma is te vinden op www.openmonumentendag.nl/zeist. Hier is tevens een handig meeneemboekje te downloaden. Peter: “Het boekje kan vanaf 1 september ook worden opgehaald in de Publiekshal van de gemeente Zeist en in Slot Zeist. Maar let op: er kunnen nog wijzigingen in het programma nodig zijn. Check daarom kort van tevoren nogmaals de website.”

Open Monumentendag Zeist vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. Alle deelnemende monumenten zijn open van 11:00 tot 16:00 uur (tenzij anders aangegeven). De toegang is overal gratis.

open monumentendag zeist