Lange rij tijdens lampen omruilactie in Zeist

Auteur
Mijn Groene Huis

Voor het Energiecentrum aan de Slotlaan 300 vormde zich onlangs, bij de start van de lampen omruilactie van Mijn Groene Huis, een lange rij bezoekers. 

Zij kwamen om oude gloei- en halogeenlampen om te ruilen voor gratis ledlampen. Vanwege de coronamaatregelen konden maximaal vier bezoekers tegelijkertijd binnen zijn. In totaal hebben al bijna 300 inwoners in twee dagen tijd gebruik gemaakt van de actie. Samen hebben zij 810 lampen ingewisseld. Dat levert een besparing van ruim 10.000 kWh per jaar op. Er is nog een ruime voorraad lampen beschikbaar. 

Mijn Groene Huis verzoekt bewoners om echt alleen tijdens de aangegeven tijden op de omruildagen langs te komen voor de lampen. Deze omruildagen zijn op www.omlaagdiemeter.nu te vinden. 

Ledlampen zijn bijna 10 keer zo zuinig als gloei- en halogeenlampen. Toch zijn in de meeste woningen nog volop gloei- en halogeenlampen in gebruik. Omdat mensen het zonde vinden om ze weg te gooien. Of omdat ze niet weten welke ledlamp ze moeten kopen. Als je een veelgebruikte gloeilamp vervangt door een even sterke ledlamp, bespaar je per jaar ongeveer 10 euro aan stroom. Op laten branden is dus niet verstandig. Een ledlamp verdien je binnen een jaar terug via je energierekening. Met de omruilactie begin je gelijk met besparen!

De omruilactie Heel Zeist kiest voor LED is een actie van Mijn Groene Huis in het kader van de meerjarige campagne Omlaag Die Meter. Met deze campagne wil Mijn Groene Huis bewoners helpen met energie besparen via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. Zie voor meer informatie www.omlaagdiemeter.nu/led
 

Lampen omruilactie