Onder begeleiding verder met bridge

Voor veel bridgers, die net de starterscursus achter de rug hebben, is het lastig om vervolgens veel spelervaring op te doen. Direct bij een club gaan spelen levert veelal de nodige problemen op, zoals te veel spellen, te hoge snelheid, te weinig tijd om van een spel te leren, sterke tegenspelers met moeilijke systemen, etc. 

Bridgeclub HWH heeft hiervoor een oplossing in het leven geroepen. In een aparte startersgroep worden onder begeleiding telkens 16 spellen gespeeld binnen een bepaald thema, zoals informatiedoublet, signaleren, etc. Van ieder spel wordt het biedverloop aangegeven, de gewenste uitkomst en het te verwachten resultaat. Bij een aantal spellen is een uitgebreide toelichting bijgesloten. Aan het einde van het speelmoment is er volop ruimte voor vragen. Op basis van de spellen krijgen de deelnemers een nieuwsbrief toegestuurd met nadere tips en commentaar. Tot en met de zomerperiode 2024 is een programma opgesteld met de belangrijke onderwerpen van het bridgespel. 

Deelname aan het begeleidingstraject staat ook open voor thuisbridgers, die graag meer ervaring in het bieden en spelen willen opdoen. Er is geen verplichting lid te worden van de bridgeclub. De leden van de bridgeclub zijn zeer gemotiveerd om het bridgespel verder uit te dragen. Er liggen iedere week weer 16 leerzame spellen klaar, waar thans ca 12 deelnemers zich enthousiast op storten. Graag zien we meer deelnemers.

Er wordt gespeeld op maandagavond in de Koppeling (Zeist-West) aanvang 19.30 uur. Nadere informatie: Willem de Ridder, 06 53666400, bc.HWH.Zeist@gmail.com 

Cursus bridge