Jonge Stichtsche rugbyers sluiten seizoen af op het strand

Onlangs speelden alle teams van Stichtsche Rugby Club  (SRFC) het laatste toernooi van het jaar: Het North Sea Beach Rugby toernooi op het strand van Scheveningen. 

De jongsten (de turven) speelden met tags hun wedstrijden. Vanaf 6 jaar werd er serieus gespeeld, ieder in hun eigen leeftijdscategorie. Voor de Biltse rugbyvereniging stonden vijf teams op het het strand. De Turven, de Benjamins, de Mini’s, de Cubs en het gemixte team van junioren. Op dit internationale toernooi deden de Benjamins het het best. Zij behaalden de vierde plek. 

Het strandtoernooi bestaat uit veel korte wedstrijden, waarbij steeds vijf spelers van elke club de strijd met elkaar aangingen in het mulle zand. Gelukkig was er genoeg tijd tussen de wedstrijden om in de zee af te koelen. Wat met deze temperaturen meer dan welkom was. Naast de zonnebrandcrème, is er veel fruit en water doorheen gegaan. Het was voor spelers en ouders een prachtig evenement. En met dit mooie toernooi komt er een einde aan het rugbyseizoen. De SRFC kijkt terug op een mooi jaar, waarin de teams goed hebben getraind en mooie wedstrijden hebben gespeeld. 

Jonge Stichtsche rugbyers sluiten het seizoen af op het strand