Oproep aan reizigers: Word OV-ambassadeur! 

Voor velen is reizen met het openbaar vervoer dagelijkse kost. Er zijn ook mensen die er weinig ervaring mee hebben, en die reizen met het OV best ingewikkeld vinden. Om die mensen te helpen worden zogeheten ‘OV-ambassadeurs’ gezocht.

Dat zijn vrijwilligers die hun dorpsgenoten helpen bij het reizen met het OV. ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de gemeente Zeist en omliggende regio die zich hier als vrijwilliger voor willen inzetten. De gemeente Zeist draagt financieel bij aan de organisatie en aan het opleiden en werven van de vrijwilligers.

Op weg helpen
OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.

Proefreisjes
Daarnaast organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

Vrijwilligers kunnen zelf aangeven welke activiteiten zij willen uitvoeren en hoeveel tijd ze willen besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van drie dagdelen per maand. Uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Aanmelden
Meer informatie staat op www.doemeemethetov.nl. Voor aanmelden of voor meer informatie kan men mailen naar info@doemeemethetov.nl of bellen naar 038 – 45 40 130. 

Doe mee met het OV