Directeur zorg HDI Anette Pet zwaait af

Anette Pet werkt sinds 2000 bij het Helen Dowling Instituut als klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd patiëntenzorg. Sinds 1 oktober 2018 is zij directeur zorg. In haar loopbaan leverde Anette Pet een significante bijdrage aan de erkenning van de mentale gevolgen van kanker. Per vandaag volgt Martine van der Goot, klinisch psycholoog en hoofd patiëntenzorg haar op als nieuwe directeur zorg. 

Het Helen Dowling Instituut (HDI) uit Bilthoven bestaat dit jaar 35 jaar, daarvan maakte Anette Pet maar liefst 23 mee vertelt algemeen directeur Hanneke Haanraadts. “Haar betekenis voor ons instituut en het werkveld van de psycho-oncologie is ongekend. De emotionele impact van kanker is altijd groot geweest, maar de aandacht ervoor klein. Terwijl je met kanker niet alleen lichamelijk lijdt, maar evengoed mentaal. Anette heeft zich ten volle ingezet om te zorgen voor erkenning en herkenning van psychische klachten na kanker en dat mensen die hiermee worstelen de beste zorg krijgen. Binnen en buiten het HDI.”

Welverdiend pensioen
Om te zorgen dat onze behandelingen blijven aansluiten bij wat de cliënt nodig heeft doet het Helen Dowling Instituut wetenschappelijk onderzoek en deelt het haar kennis met zorgprofessionals via scholing. “Anette stond aan de wieg van onze onderzoeksafdeling en scholingstak en heeft eraan bijgedragen dat deze zijn geworden tot wat ze nu zijn. Wij gaan haar kenmerkende hartelijkheid en scherpe blik missen. Al gunnen we haar van harte haar welverdiende pensioen”, aldus algemeen directeur Hanneke Haanraadts. 

Foto: Oud-directeur zorg Anette Pet, algemeen directeur Hanneke Haanraadts en de nieuwe directeur zorg Martine van der Goot

Oud-directeur zorg Anette Pet, algemeen directeur Hanneke Haanraadts en de nieuwe directeur zorg Martine van der Goot
Fotograaf
Pim Geerts