Theatergroep Demasqué speelt DE WETTEN

In een wervelende, rake voorstelling van woord, beeld en geluid nemen we je mee in de levens van negen normale mensen. Hoe doen ze dat eigenlijk, dat leven? Met humor, verbeelding en oprechtheid delen ze hun zoektocht. Is er een handboek of basisset aan regels die ze moeten volgen? Of kloten ze allemaal maar wat aan… DE WETTEN is te zien van vrijdag 2 juni 2023 t/m zaterdag 10 juni 2023. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demasque.nl

Wetten en regels
Theatermaker Marleen van Dalen las vorig jaar het boek De Wetten waarin Connie Palmen schrijft over hoe ontmoetingen met zeven verschillende mannen haar blik op het leven kleurden. Ze zetten haar aan tot denken over hoe we met elkaar werken en leven. De vragen uit het boek waren het startpunt om onderzoekend theater te maken over de wetten en regels van het leven. Hoe organiseren we ons? Welke rollen spelen we?  Wat is thuis eigenlijk? En… kunnen we daar wetmatigheden in ontdekken?

Waarom doen we wat we doen?
Veel mensen hebben een beeld van hoe het leven in elkaar zit. Vanuit opvoeding of levensovertuiging weten ze hoe het leven geleefd moet worden. Tot een gebeurtenis alles waar ze in geloofden op z’n kop zet. Net als Connie Palmen in haar boek De Wetten, hebben we onze eigen fascinaties en ervaringen ingezet om de regels van het leven te ontwarren. Het is tijd om stil te staan bij de verhalen die we hebben verzameld. Waarom doen we wat we doen? Volgens welke wetten leven wij? Welke ballast zeulen we mee waar we eigenlijk afscheid van willen nemen?

Zoektocht
De afgelopen maanden hebben de spelers materiaal gemaakt via schrijfopdrachten, speloefeningen en improvisaties vanuit eigen ervaringen. Theatermaker Marleen van Dalen heeft het materiaal geordend en bewerkt tot een voorstelling waarin de zoektocht van alle spelers terugkomt. In relatie tot zichzelf, elkaar en misschien zelfs wel tot jou, het publiek.

Kaartverkoop en speeldata
Op vrijdag 2 juni 2023 om 20.30 is de première van DE WETTEN. Kaartjes voor deze avond of een van de andere voorstellingen op 3, 9 en 10 juni 2023 koop je voor 17,50 euro op www.demasque.nl. We spelen in De Egeling, Egelinglaan 2b, Zeist.

Theatergroep Demasqué speelt DE WETTEN