Commissaris van de Koning bezoekt Zeist

Onlangs bracht commissaris van de Koning, Hans Oosters, een bezoek aan de gemeente Zeist om zich uitgebreid bij te laten praten. Tijdens het gemeentebezoek kreeg hij een rondleiding langs verschillende locaties in de gemeente om een goed beeld te krijgen van de Zeister samenleving.

Commissaris van de Koning, Hans Oosters: “Het was een mooi en afwisselend bezoek met goede gesprekken. Ik ben onder de indruk hoe inwoners van Zeist zich inzetten voor een belangrijk onderwerp als duurzaamheid. De Kerckeboschflat is een inspirerend voorbeeld: knap hoe vrijwilligers zich vol overgave hebben ingezet om deze flat aardgasvrij en duurzaam te maken. Om samen met de burgemeester en wethouders de ontwikkelingen rond de Willem Arntszhoeve in Den Dolder te bekijken was interessant én informatief.’

Burgemeester Koos Janssen: “Het gemeentebezoek van de commissaris van de Koning, Hans Oosters, aan Zeist was waardevol. Het geeft nog meer betekenis aan de samenwerking tussen de provincie en onze gemeente. Ook de ontmoeting tussen B&W, raadsleden en Statenleden bevordert de samenwerking”.

De rondleiding ging langs verschillende locaties in Den Dolder om de thema’s die daar spelen zoals ruimtelijke ontwikkeling, zorg, cultuur, veiligheid, erfgoed en herdenken te bespreken. Op de Willem Arntszhoeve zijn onder meer het monument voor vergeten slachtoffers, de zorginstellingen en de brandweerpost bezocht. De commissaris liet zich informeren over nieuwe ontwikkelingen zoals de toekomstige politieacademie en het project Nieuwe Verbindingen in Den Dolder.

In het Binnenbos in Kerckebosch ging de commissaris in gesprek met (ervarings)deskundigen, raadsleden en Statenleden over de uitdagingen die er zijn als je als VvE van een flatgebouw met verschillende huiseigenaren wilt verduurzamen. Wethouder duurzaamheid, Wouter Catsburg: “Door te laten zien hoe we in Kerckebosch omgaan met duurzaamheid, willen we kennis delen, van elkaar leren en andere gemeenten inspireren”.

Commissaris van de Koning bezoekt Zeist