Vijf historische verhalen op vijf locaties in gemeente De Bilt

Op 22 en 23 april start voor de vierde keer HiStories, het sportiefste en leukste muziektheaterfestival op vijf plekken in De Bilt, Bilthoven en Groenekan. Alle artiesten zijn nu bekend!

Fiets op 22 en 23 april langs de vijf historische locaties: de wijk La Plata in De Bilt, het familiegraf Calcoen en Fort Voordorp in Groenekan en het Ridderoordse bos en Villa Nimmerdor in Bilthoven en word verrast en ontroerd door de bijzondere – en vaak verborgen - verhalen uit de geschiedenis van De Bilt.  Kom kijken en luisteren naar verhalen over onder andere het ontstaan van het Utrechts Landschap en het leven in tijden van de Hollandse waterlinie. De scenes op locatie worden uitgevoerd door ervaren muzikanten en theatermakers.

Eén van de verhalen op locatie Groenekan gaat over de impact van het slavernijverleden, waar op verschillende plekken in gemeente De Bilt nog sporen van te vinden zijn. Percussionist Kenrick Gunther en Ruben Semmoh vertellen op muzikale wijze hoe dat verleden nog steeds een impact heeft op hun leven. Kenrick Gunther: "Laten we vooral samen uitzoeken hoe het verder moet" Met zijn Stichting Wi egyi Fasi (op onze eigen manier) wil hij vooral kennis uitdragen en begrip kweken. Deze scene van HiStories wordt gespeeld nabij het familiegraf van familie Calkoen.

Lukt het fietsen niet? Maak dan gebruik van de speciale HiStories bus. Wil je meer weten over dit verhaal en de andere vier locaties? Fiets dan mee met HiStories op 22 en 23 april.

Op de website staat het volledige programma: https://www.hetweeshuisvandekunst.nl/histories-2023/

Foto: Familiegraf Calkoen in Groenekan

Familiegraf Calkoen in Groenekan
Fotograaf
Wouter Bos