Energieke en intieme Matthäus Passion van Dudok Ensemble

Datum

Op zondag 2 april 2023 vindt in Bilthoven de tweede van drie uitvoeringen van de Matthäus Passion door het Dudok Ensemble plaats onder leiding van Anthony Scheffer.

Vorig jaar leidde Scheffer het Dudok Ensemble voor het eerst tijdens goed ontvangen uitvoeringen van de Matthäus Passion. De dirigent verrast door energieke tempi en accenten gecombineerd met intieme ingetogenheid. Tenor Nathan Vale vertolkt als ware verteller weer met verve de rol van de Evangelist en Edmund Saddington zet een menselijke Christus neer. Overige solisten: Cressida Sharp, sopraan – Kaspar Kröner, altus – Christopher Willoughby, tenor – Tiemo Wang / Pieter Ulco Hendriks, bas.

Het concert op 2 april 2023 in Bilthoven markeert twee jubilea. Allereerst viert het Dudok Ensemble mee met het 100-jarig bestaan van de OLV (Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand) te Bilthoven. Daarnaast is dit de tiende maal dat het Dudok Ensemble de Matthäus Passion in Bilthoven zal uitvoeren. Daarmee heeft een traditie die eerder door de Bilthovense onderwijsvernieuwer Kees Boeke werd gestart weer vaste grond gevonden met een grote groep enthousiaste  oehoorders.

In 2019 heeft het Dudok Ensemble naast de drie concerten in Nederland een zeer succesvolle tournee gemaakt door Zuid-Korea met uitverkochte optredens in Seoul, Busan en Daegu en heeft daarmee deze passie ook verder internationaal op de kaart gezet onder leiding van dirigent Johan Rooze. In jubileumjaar 2024 zal de artistieke leiding in handen zijn van de internationaal gerenommeerde dirigent Edward Caswell. Naast de drie uitvoeringen in Nederland worden mogelijkheden voor een Europese tournee bekeken.

Kaarten verkrijgbaar via www.dudokensemble.nl, www.podiumplein.nl en bij de Bilthovense boekhandel

Concerten:
Zaterdag 1 april 2023, Grote Kerk, Kerkbrink 4, Hilversum, aanvang 15.30 uur
Zondag 2 april 2023, OLV Kerk, Gregoriuslaan 8, Bilthoven, aanvang 15.30 uur
Zaterdag 8 april 2023, De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam, aanvang 15.30 uur

Fotograaf
F. Poot
Dudok Ensemble