Nieuwe evenementen Pinksterweekend Bilthoven

Nieuwe activiteiten op en rondom het Vinkenplein in Bilthoven tijdens het Pinksterweekend. Op zaterdag 27 mei kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Bilthovens Wijnfestival. Op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, vindt er een nieuw sportief evenement plaats: de PinksteRUN4life! De opbrengsten van beide events komen ten goede aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) 

Schuif op zaterdag 27 mei met dorpsgenoten, vrienden en buren aan tijdens het Bilthovens Wijnfestival! Borrelen aan lange tafels, heerlijke wijnen proeven en genieten van waanzinnige kazen en charcuterie. 

Op maandag 29 mei is het mogelijk om deel te nemen aan een 5 en 10 km run, 5 km wandeling of de 2,5 km Family Obstacle Run. Voor ieder wat wils! De PinksteRUN4life wordt afgesloten met een spetterend feest op het welbekende Vinkenplein!

Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) 
Het doel van het WKZ is kinderen gezond maken en gezond houden door vernieuwde behandelingen, verbeteringen van de bestaande zorg en ziektepreventie. De specifieke projecten waar de gelden van 2023 aan worden besteed zijn onderzoeken naar het behandelen van Cystic fibrosis (taaislijmziekte), long-COVID bij kinderen en diagnose onbekend (zeer zeldzame ziekten). 

Organisatie
Lionsclub 'het Stichtste Hart' en Rotary 'de Bilt-Bilthoven' hebben het initiatief genomen om jaarlijks sportieve en feestelijke evenementen te organiseren in het Pinksterweekend. Samen met PK Bilthoven hebben zij de krachten gebundeld en is ook het Bilthovens wijnfestival tot stand gekomen. Zij hebben gezamenlijk een stichting in het leven geroepen die zich volledig richt op de organisatie van deze jaarlijkse evenementen. 

Pinksterrun