Mathilde-beeldjes dit jaar naar Marian en Ellen 

Onlangs heeft burgemeester Potters samen met collegeleden Anne Marie ’t Hart, Pim van de Veerdonk, Dolf Smolenaers en Krischan Hagedoorn de genomineerde inwoners verrast met een bezoekje en bos bloemen aan huis. Het Mathilde-beeldje voor het thema ‘vluchtelingen en ontheemden’ werd dit jaar daarbij uitgereikt aan Ellen Kieviet (zie foto) en in de categorie ‘vrijwilligers algemeen’ mocht mevrouw Marian Starkenburg het beeldje in ontvangst nemen. 

Op Mathildedag staan we stil bij de inwoners die zich belangeloos inzetten voor anderen in onze samenleving. Jaarlijks staat er één thema centraal. In 2023 is dat ‘vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen en ontheemden’. Maar dit jaar hebben we een extra categorie ingesteld namelijk de categorie ‘vrijwilligers algemeen’. Beide ontvangers van het Mathilde-beeldje werden verrast door het college. Hun tomeloze inzet als vrijwilliger werd daarbij geprezen. 

Drijvende krachten van de samenleving
Burgemeester Potters: “Het was weer bijzonder leuk een paar vrijwilligers zo te kunnen verrassen op de woensdagochtend. Vrijwilligers zijn echt van onschatbare waarde en drijvende krachten voor de samenleving. Ik vind het belangrijk daar bij stil te staan en aandacht aan te besteden. Door Mathildedag kunnen we hun inspanningen een gezicht en waardering geven. Ze hebben veel betekend voor mensen in deze periode waarin zoveel mensen op de vlucht zijn geslagen voor o.a. oorlog en geweld. Zij geven deze vluchtelingen en ontheemden een nieuw thuis. En dat mag gezien worden! Ook in de categorie ‘vrijwilligers algemeen’ die dit jaar is toegevoegd ben ik blij dat ik een inwoner deze bijzondere waardering heb mogen uitreiken. Beide Mathildebeeldjes zijn dik verdiend!”  

Mathildedag
Mathildedag vindt zijn oorsprong in de jaarlijkse herdenking van het ontstaan van De Bilt in 1113. Het is een vaste traditie dat we op die dag stil staan bij onze vrijwilligers. Zij zijn de drijvende krachten in onze samenleving waar we absoluut niet zonder kunnen of willen.

Ellen Kieviet