Massale zoekactie naar verdwenen Spaanse windhond

Aïshah Sporkslede is sinds 5 juli haar geadopteerde hond uit Spanje kwijt. Pico liep weg in het Panbos in Bosch en Duin nadat de 20-jarige Friezin haar hond in Hoevelaken had opgehaald bij een vrachtwagenchauffeur. Na een vermoeiende reis van 24 uur liet ze de windhond plassen en poepen in het bos.

"En toen ging het mis. Ik stapte op een takje wat een hard geluid veroorzaakte. Daar schrok Pico zo van dat hij zich losrukte van mij. Met halsband verdween ze in de bossen. Ik ben er helemaal kapot van. We hebben een grote zoekactie op touw gezet. Inmiddels zagen verschillende mensen Pico, in de buurt van Soest, Lage Vuursche en Bilthoven. Er is een whatsapp-groep met 60 wandelaars die naar haar uitkijken en ook een speurhond zetten we in. Ook de politie zoekt naar haar en boswachters zijn ingelicht. Ook verspreiden we flyers."

Aïshah is een echte hondenvriend. Ze heeft al drie geadopeerde honden uit Spanje en nu moest Pico er ook bij komen. Samen met haar vriend Cyrlo (30) besteedt ze veel tijd aan de zoekactie, naast haar werk als kapster. "Pico zat in een Spaans pension en zou worden afgemaakt. Ik heb hem vrijgekocht. Hij was eerst van een jager, die hem waarschijnlijk niet goed behandeld heeft. Pico is angstig voor mannen, op vrouwen reageert hij wel normaal. Er zitten veel honden in een asiel. Ik hoop dat meer mensen honden gaan adopteren, want zij verdienen ook een goed leven."

Omdat Pico steeds gesignaleerd wordt, heeft Aïshah goede hoop dat ze wordt teruggevonden. "Pico is een windhond die wel 75 km/u kan lopen. Veel te snel voor mensen. Als mensen hem zien, moeten ze een foto maken. Tenzij hij binnen handbereik is, maar hem achterna jagen heeft weinig zin. Honden worden soms zelfs na zes of negen maanden nog teruggevonden. Zeker met de winter op komst, wanneer er minder voedsel te vinden is, zal Pico zich minder verschuilen en hopelijk makkelijker te vinden zijn. Maar ik hoop dat hij eerder wordt gevangen. Ik zal de blijste mens van de wereld zijn."

Wie Pico ziet, kan bellen naar 06 11511065.

windhond pico bosch en duin
Fotograaf
Privéfoto