Highlandgames bij Biltse Rugbyclub Stichtsche RFC

Rugby kent geen winterstop, ook in de wintermaanden gaan trainingen en wedstrijden op de koude velden meestal door. Daarom werden onlangs, naast de traditionele Nieuwjaarsborrel, Highlandgames bij SRFC georganiseerd. 

Betrokken ouders organiseerden spelletjes voor de jeugdspelers die voor deze gelegenheid gemixt werden. De oudsten, de Junioren en Cubs, namen de jonge Turven, Benjamins en Mini’s mee langs de verschillende spelen. Touwtrekken, steltlopen, bandenrace, rugbyballen doorgeven en ter afronding konden er marshmallows gebakken worden bij vuurkorven. Van de regen die middag hebben de rugbyspelers weinig gemerkt. De ouders intussen, konden terecht in het gezellige clubhuis van FC De Bilt en genoten van een drankje en oliebollen. Na een proost bespraken zij de rest van het seizoen. Tot april worden er wekelijks wedstrijden in de regio gespeeld. In het voorjaar trainen de jeugdteams voor de grotere landelijke toernooien.

Dit winterfeestje als warmmaker voor de rest van het seizoen was een mooi begin van een nieuwe traditie bij SRFC om de harten van de spelers, hun ouders, trainers/coaches en alle andere vrijwilligers te verwarmen. 

Highlandgames bij SRFC