Boek en Film: The Saint of the Impossible

Datum

Een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje: een jonge immigrantenmoeder in New York moet het geheime romantisch leven van haar tweelingzonen achterhalen om te ontdekken wat er met hen is gebeurd. Een bitterzoete deconstructie van de Amerikaanse droom.

De liefde laat je stomme dingen doen'. Dat gaat de latino-tweeling Paul & Tito ontdekken. De Peruaanse jongelingen zijn illegaal in New York, waar ze de kost verdienen als maaltijdbezorgers. Naast geldproblemen dreigt uitzetting. De tienerbroers denken dat het verlies van hun maagdelijkheid dé oplossing voor al hun ellende gaat zijn. Daarom bidden ze tot de Heilige van Hopeloze Gevallen. Hun gebeden lijken eindelijk verhoord wanneer ze tijdens de hete zomer bij een taalles Kristin ontmoeten: een mooie, pittige Kroatische meid. Wat Paul en Tito niet weten, is dat Kirsten er haar eigen demonen en ideeën over de liefde op na houdt. Zo blijkt de Amerikaanse Droom een regelrechte val en nachtmerrie. Ook voor hun moeder Rafaella, die later probeert te achterhalen welk drama zich precies heeft afgespeeld door het geheime romantische leven van haar jongens boven tafel te krijgen. Een oorspronkelijk en bitterzoet drama, gebaseerd op een roman van de meervoudig bekroonde Arnon Grunberg.

Gerlinda Heywegen (zie foto), filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film By the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten geeft vooraf aan de film een inleiding. Zij gaat in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Dit is de derde film in de serie A van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist i.s.m Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl" Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.

Boek en Film: The Saint of the Impossible
Datum: 6 februari 2023
Marc Raymond Wilkins / CH  / 2020 / 99 min (Gebaseerd op De heilige Antonio van Arnon Grunberg). Release: 19-05-2022

Gerlinda Heywegen