Taart Heel Holland Bakt-finaliste voor Ronald McDonald Huis

Auteur
Redactie

Het Ronald McDonald Huis Utrecht bestond onlangs 30 jaar. Heel Holland Bakt-finaliste Esther van Grol sneed, onder grote belangstelling van genodigden, een taart aan voor de ouders in het Huis. De stichting Ronald McDonald heeft locaties vlakbij ziekenhuizen, waarin ouders, broers en zussen van zieke kinderen tijdelijk kunnen wonen.
 
De organisatie staat stil bij haar 30-jarig bestaan, samen met (oud)gasten, vrijwilligers en sponsoren. Manager van Huis Utrecht, Agatha Kleis: “Het McDonald Huis kan alleen draaien dankzij de hartverwarmende inzet van vrijwilligers en sponsoren. We zijn ontzettend trots op deze mensen, die ervoor zorgen dat ouders met een ziek kind dag en nacht bij ons terecht kunnen.”

Heel Holland Bakt-finaliste Esther van Grol bakte met veel liefde een feestelijke taart voor de gezinnen die nu in het Ronald McDonald Huis verblijven. "Het is zo waardevol dat ouders een plek vinden dichtbij het ziekenhuisbed van hun zieke kind. Deze aanwezigheid is het beste medicijn. Ik ben er trots op om iets te kunnen betekenen voor hen.”
 
Jaarlijks verzorgt het Ronald McDonald Huis Utrecht 11.500 overnachtingen. In 1990 werd het eerste pand geopend in het centrum van Utrecht. Manager Agatha Kleis: "We breiden al snel uit van 8 naar 14 kamers. In 1999 verhuisden we met het met het Wilhelmina Kinderziekenhuis naar de Uithof."

Esther van Grol