Prijsuitreiking fotowedstrijd gemeente De Bilt

Gemeente De Bilt heeft afgelopen jaar een fotowedstrijd georganiseerd voor de inwoners van haar zes kernen om op deze manier de mooiste plekken, gezien door de ogen van onze inwoners, in beeld te brengen. De gemeente is blij met het enthousiasme van de inwoners: er zijn maar liefst 58 foto’s binnengekomen gemaakt door 33 fotografen.

Burgemeester Potters en raadslid Vendrig hebben onlangs tijdens de prijsuitreiking de drie winnaars bekend gemaakt. De ingezonden foto’s worden van 21 december tot en met 9 januari 2023 tentoongesteld in de ‘Kunstgang’ van het gemeentehuis. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken. De ingezonden foto’s zijn beoordeeld op originaliteit, fototechniek en herkenbaarheid van de locatie. Op basis van bovenstaande criteria heeft de jury, bestaande uit burgemeester Potters, raadslid Fabian Vendrig en fotograaf Hans Lebbe, uit deze 58 prachtige inzendingen drie winnaars gekozen. 

Winnaars fotowedstrijd
De eerste prijs is uitgereikt aan Jolijn Pans met haar landschapsbeeld van de hoek Soestdijkseweg Zuid met De Holle Bilt. Zij heeft een fotoworkshop gewonnen verzorgd door fotograaf Hans Lebbe. De tweede prijs is gewonnen door Bram Bijlhout met zijn foto van Landgoed Sandwijck. Hij krijgt een uitvergroting op dibond. Tot slot heeft Jan Kortekaas met zijn beeld van het Van Boetzelaerpark de derde prijs bemachtigd. Jan Kortekaas krijgt een uitvergroting op aluminium.  Ook was er een bijzondere vermelding voor een jeugdige inzender, Syb Klarenbeek. Hij is pas 11 jaar en heeft twee mooie foto’s ingestuurd van het Biltsche meertje. De eervolle vermelding ging naar Kees Hasenaar met een dronefoto van Westbroek. Het juryrapport is na te lezen op www.debilt.nl/juryrapport

Tentoonstelling foto’s 
Gemeente De Bilt is blij met alle ingezonden beelden van onze prachtige gemeente. De foto’s verdienen het om ook door andere inwoners gezien te worden. De foto’s worden daarom tentoongesteld in de Traverse, oftewel de ‘Kunstgang’ van het gemeentehuis. U kunt de foto’s bewonderen in de traverse van 21 december 2022 tot en met 9 januari 2023. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis geopend: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.45 uur. 

Nieuwe fotowedstrijd
Ook volgend jaar wordt er weer een fotowedstrijd georganiseerd. Alle info hierover is binnenkort te vinden op www.debilt.nl/fotowedstrijd

Prijswinnaars fotowedstrijd