Activiteiten Duurzaamheidsweek geheel coronaproof

Auteur
Duurzaam De Bilt

Tijdens de Biltse Week van de Duurzaamheid kan je deelnemen aan allerlei leerzame, leuk en vooral duurzame activiteiten. Doe je mee? Bij de inrichting van de activiteiten is rekening gehouden met geldende corona-maatregelen. Wij verzorgen samen een corona-proof programma.

Plog it Up
Een verloren snoeppapiertje of een weggewaaid plastic zakje. De gemeente houdt de openbare ruimte zo netjes mogelijk, maar we kunnen niet op alle plaatsen tegelijk zijn. Wil je actief betrokken zijn bij een schonere woonplaats? Plog it Up De Bilt organiseert maandelijks sportieve activiteiten om in groepsverband zwerfafval op te ruimen. Doe je mee? Zie sportiefinhetgroen.nl/plog-it-up-de-bilt/ voor alle activiteiten. Plog it Up De Bilt is een initiatief van Sportief in het Groen en wordt ondersteunt door Gemeente De Bilt.  

Verpakkingsvrij boodschappen doen, let op de sticker
Veel single-use verpakkingen worden maar 5 minuten gebruikt. Door je eigen verpakking mee te brengen naar de winkel, voorkom je dagelijks veel afval. Bij winkels en marktkramen met de Zero-Waste sticker is iedereen welkom om inkopen te doen met eigen verpakkingen. 

• Breng je eigen broodzak mee naar de bakker
• Vul een lege pot met losse thee
• Neem je eigen netje mee voor groente, fruit of aardappelen
• Laat je eigen beker vullen met koffie of thee
• Nieuw aangeschafte kleding mag direct in je eigen tas
• Ga je met je bee’s wrap naar de kaashandel
De Zero-Waste sticker is gratis op te halen bij de balie in het gemeentehuis voor winkeliers die mee willen doen. Kijk voor meer informatie over afval voorkomen op www.debilt.nl/afval

Wil je op de hoogte blijven van gemeentenieuws over het onderwerp duurzaamheid? Meld je dan aan voor de digitale Nieuwsbrief Duurzaamheid via www.debilt.nl/duurzaamheid. De nieuwsbrief verschijnt 2-4 keer per jaar. Op onze website lees je ook meer over duurzame activiteiten van de gemeente. 
 

Plog it Up