Duurzame plezier kan binnen perken gewoon door

Auteur
Duurzaam De Bilt

Kinderboerderij de Schaapskooi is ook ten tijden van Corona een veilige haven voor vele duurzame initiatiefnemers. Tijdens de week van de duurzaamheid is hier dit jaar dan ook veel te beleven. Kom jij ook even langs?

Bibliotheek Idea organiseert samen met Reinaerde een spannende speurtocht voor kinderen op woensdagmiddag om twee uur. Je kunt je hiervoor opgeven bij de bibliotheek. Voor volwassenen houden zij er op donderdagochtend om half tien een rondleiding waar ook Stichting Biltsheerlijk de mensen informeert over bijvoorbeeld het plukdoolhof. Ook voor deze activiteit moet je je opgeven bij de bibliotheek, zodat alles in veilige banen kan worden geleid.

Vrijdag 16 oktober zijn bezoekers hier alweer vanaf drie uur welkom voor de Biltse Streekmarkt georganiseerd door Stichting Biltsheerlijk. Naast allerlei (h)eerlijke Biltse food-producten zijn hier ook andere duurzame Biltse ondernemers. Miss Ananas maakt van oude kleding en schoenen weer nieuwe pronkstukken. Er is verpakkingsvrije verzorging en je kunt gratis cadeautjes ophalen om weer cadeau te geven. Natuurlijk kun je op de markt proeven van bijvoorbeeld het door Josse Haarhuis geproduceerde circulaire Biltse varkensvlees en presenteert de Bio Basis alvast haar Takeaway kerstmenu! Geen zin in een hapje, dan is er de gezelligheid van muziek en elkaar. Natuurlijk op veilige afstand.

Vrijdagmiddag rijkt GroenLinks hier het Groene Lintje uit. Hiermee zetten zij bedrijven of personen in het zonnetje die een bijzondere bijdrage aan een sociaal en duurzaam De Bilt leveren. Vorig jaar is het lintje gewonnen door Biltsheerlijk. Dit jaar zijn de genomineerden Anke Hazeleger, initiatiefneemster Plog It Up De Bilt, het Westbroeks Energie Initiatief (WEI) en Kunstmarkt De Bilt.

Zo zie je maar dat ook binnen perken, er gelukkig nog veel mogelijkheden zijn voor ontmoeting, plezier en duurzaamheid in gemeente De Bilt. 

Let op: Voor veel activiteiten geldt dat je je aan moet melden. Kijk daarom voor meer informatie op www.duurzaamdebilt.nl/agenda 

Plukdoolhof Schaapskooi