Boek & Film: ‘Where the Crawdads Sing’

Datum

Maandagavond 5 september start de serie Boek & Film in Figi-bioscoop ‘Where the Crawdads Sing’ vertoond in de serie Boek & Film. Gebaseerd op de bestseller ‘Daar waar rivierkreeften zingen’ van Della Owens.

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis en beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop. Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film. Dit is de eerste film van serie A van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist i.s.m. KunstenHuis Idea en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl. Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203. 
 

Boek & Film: ‘Where the Crawdads Sing’